Παρασκευή 13 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΕΣΒΟΣ
Θερινό χαράτσι στο «Βοστάνειο» Νοσοκομείο

Στην επέκταση της εμπορευματοποίησης με τη λειτουργία των ιδιωτικών ιατρείων προχώρησε η κυβέρνηση

Στη λειτουργία απογευματινών ιδιωτικών ιατρείων, για τα οποία θα πληρώνουν οι κάτοικοι και ασθενείς της υγειονομικά υποβαθμισμένης Λέσβου, την ώρα της ανάγκης, προχώρησαν το υπουργείο Υγείας και η διοίκηση του «Βοστάνειου» Νοσοκομείου του νησιού, επεκτείνοντας την εμπορευματοποίηση της Υγείας και στα νησιά. Ενώ οι λίστες αναμονής στο Νοσοκομείο μεγαλώνουν από τις τεράστιες ελλείψεις ιατρικού προσωπικού και τις περικοπές εφημεριών στα όρια της ασφάλειας, η διοίκηση του νοσοκομείου, ξεκίνησε από την περασμένη Τετάρτη τη λειτουργία των απογευματινών ιδιωτικών ιατρείων και μάλιστα στη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου, την οποία χρυσοπλήρωσε ο λαός για να αξιοποιηθεί για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Τη συνολική αντίθεσή της στη λειτουργία των ιδιωτικών ιατρείων εκφράζει με ανακοίνωσή του το Τμήμα Υγείας της Νομαρχιακής Επιτροπής (ΝΕ) Λέσβου του ΚΚΕ και καλεί το λεσβιακό λαό να αντισταθεί στη λειτουργία τους και να αγωνιστεί για ένα πραγματικά δημόσιο σύστημα Υγείας για όλους.

Η ΝΕ τονίζει στην ανακοίνωσή της ότι το ΚΚΕ είχε έγκαιρα προειδοποιήσει πως με τη λειτουργία των ιδιωτικών ιατρείων θα προστεθεί ένας ακόμα κρίκος στην ιδιωτικοποίηση του συστήματος Υγείας, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να εκμεταλλευτεί τις υποδομές των νοσοκομείων για να αυξήσει τα έσοδά τους από τους ασθενείς ώστε να αντιμετωπίσει τα ελλείμματα που δημιούργησε η υποχρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

«Πανελλαδικά, αναφέρει, στο πρώτο εξάμηνο λειτουργίας των ιδιωτικών ιατρείων, σε 84 νοσοκομεία που λειτούργησαν η κυβέρνηση εξασφάλισε 6.277.000 ευρώ ή 2,1 δισ. δρχ. επιπλέον απ' τις τσέπες των ασθενών και 1.951.000 ευρώ από τα ασφαλιστικά ταμεία, δηλαδή, συνολικά 2,7 δισ. δραχμές».

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι τα «επιχειρήματα» της διοίκησης του νοσοκομείου είναι σαθρά, αφού οι πρωινές λίστες αναμονής παραμένουν μεγάλες για την πλειοψηφία του λεσβιακού λαού που δεν μπορεί να πληρώσει 40 και 50 ευρώ απ' την τσέπη του για να εξεταστεί, ενώ η «αξιοποίηση», όπως την ονομάζουν, του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού δε γίνεται προς τα συμφέροντα του λαού του νησιού, αλλά των ιδιωτών.

Η ΝΕ καταγγέλλει τη στάση της ΝΔ που χύνει δάκρυα για τα προβλήματα Υγείας, αλλά συμφώνησε με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους. Αλλά και το προεδρείο του σωματείου των εργαζομένων, που ανήκει στο ΣΥΝ, που κάνει εκκλήσεις στους υγειονομικούς να μην εργαστούν στα ιδιωτικά ιατρεία - λες και θα σταματήσει ο καθένας μόνος τη λειτουργία τους - αφαιρώντας έτσι το όπλο της συλλογικής και οργανωμένης δράσης των εργαζομένων, του κοινού αγώνα και συντονισμού με τα άλλα λαϊκά στρώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ