Σάββατο 21 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
Στο ίδιο έργο θεατές

Το τριήμερο που μας πέρασε ήταν μια ακόμα ευκαιρία για αποδράσεις από τα αστικά κέντρα και κυρίως από την Αθήνα των 4,5 εκατομμυρίων. Βοηθούντος και του καιρού, εκατοντάδες χιλιάδες πήραν για άλλη μια φορά το ρίσκο μιας εκδρομής, για να βγουν έστω και λίγο από τους απάνθρωπους ρυθμούς της πόλης και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Και αναφερόμαστε για ρίσκο, μια και οι δρόμοι της χώρας είναι πραγματικές καρμανιόλες, παρά τα δισεκατομμύρια που καταβροχθίζουν οι διαπλεκόμενοι εργολάβοι του «κινήματος». Ο αριθμός των νεκρών από τα τροχαία ατυχήματα, όπως τα ονομάζουν οι λογιστές του εκσυγχρονισμού, και πάλι ήταν διψήφιος. Γιατί στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν είναι ατυχήματα, αλλά κρατικά κυρίως εγκλήματα. Είτε αυτά αφορούν τα άθλια οδοστρώματα, είτε τις ανεπαρκείς συνθήκες κυκλοφοριακής ρύθμισης, είτε τα διπλώματα που χορηγούνται με φακελάκια, βγάζοντας στους δρόμους οδηγούς - δολοφόνους, είτε τέλος αυτά αφορούν τους τρομοκράτες των μεγάλων οχημάτων που κυκλοφορούν υπερφορτωμένα και χωρίς καμία συντήρηση. Αλλά ποιος νοιάζεται για κάτι τέτοια. Τα ταρατατζούμ της Συνόδου είναι στην αποκλειστική τους έννοια, μήπως και εισπράξουν κανένα μπράβο και το πουλήσουν στις εκλογές.

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ
Πυρκαγιές Ι

Μια περίεργη πυρκαγιά στη χωματερή της πόλης έπνιξε την Αθήνα στα σκουπίδια και την μπόχα για λίγες μέρες, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την αναπηρία του ΠΑΣΟΚ, το οποίο δεν κατάφερε επί είκοσι χρόνια διακυβέρνησης να δώσει λύση στο πρόβλημα. Ο καταλληλότερος και οι ορντινάντσες του προτιμούν το χρηματιστήριο και άλλες ευγενείς ενασχολήσεις. Εξάλλου τα σκουπίδια αφορούν το πόπολο.

Πυρκαγιές ΙΙ

Ενα εργοστάσιο στην Ιερά Οδό κι ένα ΕΒΓΑτζήδικο κάπου στο κέντρο της Αθήνας πέρα από τις καταστροφές που προξένησαν έθεσαν σε κίνδυνο τις ζωές πολλών ανθρώπων. Για άλλη μια φορά αναδείχτηκε το ζήτημα των ανύπαρκτων μέτρων ασφαλείας και πρόληψης.

ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Ιστορίες για φώκιες τ. 19

Με μικρή καθυστέρηση κυκλοφόρησε η τριμηνιαία έκδοση της Εταιρείας Μελέτης και Προστασίας της Μεσογειακής Φώκιας με κύριο άρθρο «Οι λαοί σύμμαχοι στην επιβίωση». Στο ίδιο τεύχος υπάρχουν νέα της μεσογειακής φώκιας, κείμενα για την περιβαλλοντική εκπαίδευση, ο απολογισμός δράσης της οργάνωσης και οι μόνιμες στήλες «Εν-πλω», «Οικο-περιπλανήσεις» και «Περιδιαβάζοντας». Μια ενδιαφέρουσα προσπάθεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ