Κυριακή 6 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ - ΓΟΥΟΡΛΝΤ ΛΙΓΚ
Προοπτική διάκρισης

Αισιόδοξοι δηλώνουν οι Ελληνες παίκτες μπροστά στη νέα πρόκληση

Sportidea

Αισιόδοξοι δηλώνουν οι Ελληνες παίκτες μπροστά στη νέα πρόκληση
Ραντεβού με μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή έχει την Τρίτη η Εθνική ομάδα βόλεϊ, η οποία αγωνίζεται στην προημιτελική φάση του φετινού Γουόρλντ Λιγκ, που θα διεξαχθεί στη Μαδρίτη από 8 έως 13 του Ιούλη. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μάλιστα αποδείχτηκε και τυχερό κατά τον καταρτισμό των ομίλων, μια και τοποθετήθηκε στον πρώτο όμιλο με αντιπάλους την «οικοδέσποινα» Ισπανία, την Τσεχία (ομάδα που ήταν στον όμιλό μας και στην προκριματική φάση) και τη Γιουγκοσλαβία. Αντίπαλοι που θεωρούνται στα μέτρα των διεθνών του Στέλιου Προσαλίκα, ενώ τα πράγματα σε αυτόν τον όμιλο είναι σαφώς καλύτερα από τον δεύτερο όπου εκεί τοποθετήθηκαν η Ρωσία, η Βραζιλία, η Ιταλία και η Βουλγαρία.

Σημαντική η παρουσία

Η παρουσία της Εθνικής μας στα τελικά του Γουόρλντ Λιγκ υπογράφει την ανοδική πορεία της ομάδας τα τελευταία χρόνια στο διεθνές προσκήνιο. Αλλωστε, αυτό επισήμανε και ο τεχνικός της ομάδας, Στέλιος Προσαλίκας, όταν έγινε γνωστή η πρόκριση στην οκτάδα της Μαδρίτης. «Προκριθήκαμε για πρώτη φορά στα τελικά του Λιγκ, κι αυτό είναι μια μεγάλη ανταμοιβή για τις προσπάθειες που κάναμε τα τρία τελευταία χρόνια. Η εξέλιξη ήταν ομαλή και λογική. Πήραμε μια δίκαιη πρόκριση, που όσο πέρναγε ο καιρός τη θέλαμε περισσότερο. Θα μας βοηθήσει στον τελικό στόχο μας, που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Στη Μαδρίτη θα πάμε για καλές εμφανίσεις και εμπειρίες και ό,τι καλύτερο για τα αποτελέσματα. Δεν ξέρουμε ακόμη τη σύνθεση των ομίλων για να πούμε περισσότερα».

«Είναι στο χέρι μας»

Περιθώρια διάκρισης για την Εθνική μας βλέπει ο ομοσπονδιακός τεχνικός

Sportidea

Περιθώρια διάκρισης για την Εθνική μας βλέπει ο ομοσπονδιακός τεχνικός
Τόσο ο Ελληνας τεχνικός όσο και οι παίκτες δηλώνουν αποφασισμένοι για το καλύτερο στους αγώνες που ξεκινούν την Τρίτη. Ολοι συμφωνούν ότι τα πάντα είναι στο χέρι της ελληνικής ομάδας, αφού οι αντίπαλοι θεωρούνται στα μέτρα των διεθνών μας. Χαρακτηριστικά ο Στέλιος Προσαλίκας αναφερόμενος στους αγώνες επισήμανε: «Η κλήρωση μάς ταιριάζει αφού αφήνει περιθώρια για κάτι καλό. Βέβαια, αυτό ίσως να αποτελεί μειονέκτημα αφού δε δίνει το δικαίωμα για ελεύθερο παιχνίδι χωρίς άγχος, όπως, για παράδειγμα, παίζαμε στα προκριματικά. Είναι πάντως μέσα στις δυνατότητές μας να κάνουμε κάτι καλό. Βέβαια, πολλά εξαρτώνται από την τύχη αλλά περισσότερα θα κρίνει η δική μας απόδοση. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι η περίοδος είναι δύσκολη και το πώς θα αποδώσει η ομάδα δεν μπορούμε να το ξέρουμε ακόμα».

Οι αντίπαλοι

Στη Μαδρίτη η Εθνική μας θα κληθεί να αντιμετωπίσει παλιούς γνώριμους αντιπάλους αλλά και κάποιους που αντιμετώπισε πρόσφατα. Οπως και να έχουν τα πράγματα, καμιά από τις ομάδες δεν είναι άγνωστη στην τεχνική ηγεσία και στους παίκτες, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε χρειάζονται προσοχή. Το αντίθετο μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα τονίζει και ο Στέλιος Προσαλίκας.

«Αρχικά την Τσεχία τη γνωρίσαμε από τους αγώνες του προκριματικού ομίλου και όλοι ξέρουμε τις δυνατότητές της. Η Ισπανία είναι η "οικοδέσποινα" της διοργάνωσης και φυσικό είναι να έχει το πλεονέκτημα της υποστήριξης στον κόσμο, το οποίο θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί. Είναι δυνατή ομάδα και δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι πριν τρία χρόνια πήρε την πρόκριση μέσα στην Αθήνα. Το φαβορί πάντως παραμένει η Γιουγκοσλαβία, που διαθέτει ισχυρή ομάδα και παράλληλα θα παραταχθεί και πλήρης. Νομίζω ότι είναι αγωνιστικά μια κλάση ανώτερη απ' όλους».

Από πλευράς παικτών υπάρχει η αισιοδοξία που προκύπτει αρχικά από την πρόκριση της Εθνικής και την παρουσία της στη διοργάνωση. Συγκεκριμένα, ο Αντώνης Τσακιρόπουλος δήλωσε: «Δυο φορές χάσαμε την πρόκριση στο νήμα, αλλά τώρα θα πάμε στα τελικά και μόνον η παρουσία μας σε ένα τέτοιο γεγονός είναι τεράστια επιτυχία. Οσες περισσότερες φορές παίξουμε με μεγάλες ομάδες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τόσο καλύτερο για εμάς». Ο Σωτήρης Πανταλέων από την πλευρά του αναφέρθηκε στις διαφορές των δυο ομίλων που καταρτίστηκαν από την Παγκόσμια Ομοσπονδία. «Αν δούμε τον άλλο όμιλο μπορούμε να πούμε ότι είμαστε και τυχεροί. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα όμως αφού δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι στους αγώνες μετέχουν οι οκτώ κορυφαίες ομάδες του κόσμου. Πάντως, εμείς μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι καλό. Αλλωστε, θα παίξουμε με αντιπάλους τους οποίους τους έχουμε κερδίσει. Γιατί όχι και τώρα».

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν καθώς οι Γκιούρδας και Χατζηαντωνίου επέστρεψαν στις προπονήσεις στα μέσα της βδομάδας και ενσωματώθηκαν κανονικά στο πρόγραμμα.

«Φωτιά» ο Β΄ Ομιλος

«Φωτιά» θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ο Β΄ Ομιλος αφού εκεί υπάρχουν τρεις από τις ομάδες που κατατάσσονται στην πρώτη τετράδα παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, Ρωσία, Βραζιλία και Ιταλία θα δώσουν τη μάχη για τις δυο θέσεις που οδηγούν στα ημιτελικά ενώ η Βουλγαρία μπορεί να φαντάζει σε άλλο επίπεδο δυναμικότητας αλλά ωστόσο παραμένει επικίνδυνη. Πάντως, η απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας να συγκροτήσει έναν όμιλο τέτοιας δυναμικότητας έχει εξοργίσει τις ομάδες που συμμετέχουν σε αυτόν. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του προπονητή της Εθνικής Βραζιλίας, Ρεζεντί, που ήταν ιδιαίτερα δυσαρεστημένος από το γεγονός. «Δεν είναι δυνατόν να είναι μαζί η 1η, η 2η και η 4η ομάδα της παγκόσμιας κατάταξης. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτική».

Το πρόγραμμα

Με πρώτο αντίπαλο την Ισπανία θα ξεκινήσει τους αγώνες της η Εθνική μας. Πάντως, από ελληνικής πλευράς έχουν εκφραστεί παράπονα για τον καταρτισμό του προγράμματος αφού η χώρα μας θα αναγκαστεί να δώσει τους αγώνες της με μικρό χρόνο ξεκούρασης. Πιο αναλυτικά:

Τρίτη 8 του Ιούλη Ε ΟΜΙΛΟΣ: 11.30 π.μ.: Γιουγκοσλαβία - Τσεχία, F ΟΜΙΛΟΣ: 2 μ.μ.: Βραζιλία - Βουλγαρία, F ΟΜΙΛΟΣ: 6.30 μ.μ.: Ρωσία - Ιταλία, Ε ΟΜΙΛΟΣ: 9 μ.μ.: Ισπανία - Ελλάδα

Τετάρτη 9 του Ιούλη F ΟΜΙΛΟΣ: 11.30 π.μ.: Βουλγαρία - Ιταλία, Ε ΟΜΙΛΟΣ: 2 μ.μ.: Ελλάδα - Τσεχία, F ΟΜΙΛΟΣ: 6.30 μ.μ.: Βραζιλία - Ρωσία, Ε ΟΜΙΛΟΣ: 9 μ.μ.: Ισπανία - Γιουγκοσλαβία

Πέμπτη 10 του Ιούλη F ΟΜΙΛΟΣ: 11.30 π.μ.: Βουλγαρία - Ρωσία, Ε ΟΜΙΛΟΣ: 2 μ.μ.: Γιουγκοσλαβία - Ελλάδα, F ΟΜΙΛΟΣ: 6.30 μ.μ.: Ιταλία - Βραζιλία, Ε ΟΜΙΛΟΣ: 9 μ.μ.: Τσεχία - Ισπανία

Παρασκευή 11 του Ιούλη Ρεπό

Σάββατο 12 του Ιούλη Α ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ - 12 μ.: 1Ε - 2F, B ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ - 2.30 μ.μ.: 2Ε - 1F

Κυριακή 13 του Ιούλη ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ - 4 μ.μ. ΤΕΛΙΚΟΣ - 7 μ.μ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ (2019-09-06 00:00:00.0)
Οι Ιβηρες και... η αρκούδα (2003-12-02 00:00:00.0)
Με δυο απουσίες (2003-06-19 00:00:00.0)
Ανησυχούν αμφότεροι... (1998-06-13 00:00:00.0)
"Κληρώνει" για την Εθνική ανδρών (1998-04-18 00:00:00.0)
Ξεκίνημα με Γιουγκοσλαβία (1996-02-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ