Σάββατο 12 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΛΟΣ
Αρνούνται την ενότητα των εργαζομένων

Το κάλεσμα του Σωματείου Μηχανοσιδηρουργών του Βόλου, να προχωρήσουν στην ενοποίηση των τριών κλαδικών σωματείων Μετάλλου που υπάρχουν στην πόλη και τη δημιουργία ενός Συνδικάτου ισχυρού που να είναι σε θέση να κινητοποιεί τους εργαζόμενους βρήκε την άρνηση των δυνάμεων της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, που πλειοψηφούν στα άλλα δύο σωματεία.

Οπως καταγγέλλει η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Μετάλλου, οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ αρνήθηκαν τη διαδικασία αυτή, γιατί προτιμούν να κρατούν τα σωματεία μικρά και χωρίς μαζικότητα που θα λειτουργούν μόνο σαν μηχανισμοί εκλογής ενός αντιπροσώπου για το ΕΚ και την ΠΟΕΜ. Ανάλογο περιστατικό συνέβη και στο κλαδικό Σωματείο Μετάλλου της Λαμίας, όπου μετά τις εκλογές πλειοψήφησαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, κάτι που δεν άρεσε στην ΠΑΣΚΕ, η οποία προχώρησε στη δημιουργία διασπαστικού Σωματείου Μετάλλου, για να το χρησιμοποιούν σαν μηχανισμό που θα εκλέγονται αντιπρόσωποι κάποια στελέχη της και θα διατηρούν τις καρέκλες τους στο ΕΚ Λαμίας.

«Τέτοιες πρακτικές όμως οι Μεταλλεργάτες τις καταδικάζουν και δίνουν απάντηση στις εκλογές αρκετών Σωματείων», επισημαίνει η ΔΑΣ, αναφέροντας τις περιπτώσεις του Σωματείου Μετάλλου Σερρών, τη Βιομηχανία Μετάλλου SOULIS και το Σωματείο του «ΦΥΡΟΓΕΝΗ» όπου πλειοψήφησαν οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Η ΔΑΣ καλεί όλους τους Μεταλλεργάτες του κλάδου να απομονώσουν τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που προχωρά στη διάσπαση της εργατικής τάξης, για να περνάνε πιο εύκολα τα σχέδια της κυβέρνησης και της εργοδοσίας για την παραπέρα εκμετάλλευσή της. Τους καλεί επίσης, συσπειρωμένοι στα Σωματεία τους να δώσουν ταξική απάντηση στις ενέργειες αυτές, και να παλέψουν ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία, στις συνεχόμενες ανατιμήσεις και την ακρίβεια που καθημερινά κάνουν όλο και πιο δύσκολη τη ζωή της εργατικής οικογένειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ