Σάββατο 12 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΥΒΟΙΑ
Στάση εργασίας για απολύσεις συνδικαλιστών

Θα γίνει την Τρίτη με απόφαση του Εργατικού Κέντρου

Δίωρη πανευβοϊκή - πανεργατική στάση εργασίας κήρυξε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας (ΕΚΕ) για την Τρίτη 15 Ιούλη (10π.μ.-12μ.). Αιτία της απόφασης στάθηκαν οι απολύσεις τριών συνδικαλιστών, της προέδρου, του αντιπροέδρου και της γενικής γραμματέα του σωματείου εργαζομένων στην «Ελληνική Φάρμα Μανιταριών», ιδιοκτησίας Δ. Ασημομύτη.

Το τελευταίο διάστημα ο εργοδότης, προκειμένου να επιβάλει τα αντεργατικά του σχέδια τρομοκρατώντας τους εργαζόμενους, έχει εξαπολύσει πογκρόμ απολύσεων και σε διάστημα ενάμιση μήνα απέλυσε άλλες εφτά εργαζόμενες.

Να αλλάξουν οι συσχετισμοί

Από την άλλη, στην προχτεσινή σύσκεψη σωματείων της δύναμης του ΕΚΕ και φορέων αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι ο κυβερνητικός - εργοδοτικός συνδικαλισμός των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ ούτε θέλει ούτε μπορεί να οργανώσει τον αγώνα των εργαζομένων για επίλυση των προβλημάτων τους. Ιδιαίτερα η παράταξη της ΠΑΣΚΕ, που κατέχει την πλειοψηφία στη διοίκηση του ΕΚΕ, αναφερόμενη στις απολύσεις των εργαζομένων στην «Ελληνική Φάρμα Μανιταριών», επιχείρησε να ρίξει το φταίξιμο στον «κακό εργοδότη» και, ταυτόχρονα, να αποκρύψουν τις ευθύνες τους για την «απεργοσπαστική» τακτική που ακολουθούν, αφού ενώ κηρύσσουν απεργίες, δε φροντίζουν για την επιτυχία τους. Εξάλλου, είναι οι ίδιοι που ανέστειλαν απεργιακές κινητοποιήσεις χωρίς να έχει λυθεί κανένα πρόβλημα.

Τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, την κυβέρνηση που δίνει «γην και ύδωρ» στο μεγάλο κεφάλαιο και το ρόλο του «Δούρειου Ιππου» που έχουν αναλάβει η Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση του νομού, αποκάλυψε και κατάγγειλε στους παρευρισκόμενους στη σύσκεψη ο Θανάσης Παππάς, γραμματέας της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ. Αέρα στα πανιά των «κακών εργοδοτών», είπε, δίνει η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης με τη στήριξη της ΝΔ και τη συναίνεση του ΣΥΝ. Ενώ απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς και εργοδοτικούς συνδικαλιστές, σημείωσε ότι αποτελεί υποκρισία να εμφανίζονται ως «κλαίουσες Μαγδαληνές», λέγοντας ότι δήθεν θα στηρίξουν τους εργαζόμενους. Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους να συντονίσουν την πάλη τους με τα άλλα λαϊκά στρώματα για να αλλάξουν οι συσχετισμοί σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο και να αποδυναμώσουν αποφασιστικά το δικομματισμό ενισχύοντας το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ