Σάββατο 12 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Κυβερνητική απόδραση από την Κοινωνική Πρόνοια

Η πολιτική της κυβέρνησης θα οδηγήσει σε άγρια φτώχεια και το κόστος της σπεύδει να το ανακυκλώσει ανάμεσα στα φτωχά λαϊκά στρώματα, όπως ομολογεί η ίδια μέσα και από το «Εθνικό Σχέδιο Δράσης Για Την Κοινωνική Προστασία», καταγγέλλει με χτεσινή ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

Οπως τονίζει χαρακτηριστικά: «Μέσα από το "σχέδιο δράσης για την κοινωνική προστασία" διαγράφονται και διαφαίνονται οι πολλαπλές κυβερνητικές αντιλαϊκές σκοπιμότητες. Κατ' αρχήν, μέσα από αυτό το σχέδιο, η Κυβέρνηση επιδιώκει να μετακυλίσει τις προνοιακές οικονομικές υποχρεώσεις του Κράτους, στην Εργατική Τάξη και σ' όλους τους εργαζόμενους».

Και συνεχίζει: «Για το σκοπό αυτό μετέρχεται εικονική, πλασματική μείωση του πληθυσμού, που κινείται ή είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας. Επίσης, εντάσσει την Πρόνοια, στη λεγόμενη κοινωνική οικονομία, που ως τέτοια θα πρέπει να λειτουργεί μέσα στις προδιαγραφές της διαβόητης ανταγωνιστικότητας και να συμβάλλει στην κερδοφορία του κεφαλαίου.

Στην κατεύθυνση αυτή, σύμφωνα με το σχέδιο, θα επιβληθεί και ανταποδοτικότητα στις προνοιακές υπηρεσίες, αλλά και εμπορευματοποίησή τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα.

Δεν παραλείπει βέβαια, για προφανείς προεκλογικές ψηφοθηρικές σκοπιμότητες, την όλη της αυτή αντιλαϊκή δραστηριότητα να τη βαφτίζει "δράση για κοινωνική προστασία".

Ποια κοινωνική προστασία όμως μπορεί να δώσει μια κυβέρνηση της λιτότητας, της ανεργίας, της αποσάθρωσης των κοινωνικών δικαιωμάτων και γενικά των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων;

Η αποχαλίνωση αυτή του καπιταλισμού και των κυβερνήσεών του και στο θέμα της προνοιακής πολιτικής, αναδείχνει με δραματικό τρόπο, τις συνέπειες από την εξαφάνιση των φιλολαϊκών κοινωνικών και προνοιακών προτύπων με την ανατροπή των χωρών του σοσιαλισμού».

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει: «Συνένοχοι σ' αυτή την κυβερνητική πολιτική του Κεφαλαίου είναι και οι πολιτικές ηγεσίες ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ ΑΥΤ.ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, που συνέπραξαν σε μια τέτοια πολιτική».

Τέλος, υπογραμμίζει: «Οι εργαζόμενοι είναι ανάγκη σήμερα να καταδικάσουν έμπρακτα αυτές τις πολιτικές και συνδικαλιστικές ηγεσίες και με την ψήφο τους και με αγώνες συστρατευμένοι με το δυναμικό ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, ερχόμενοι σε σύγκρουση και ρήξη με το σύνολο της πολιτικής κεφαλαίου - κυβέρνησης - ΕΕ, που είναι η μήτρα όλων των αντιλαϊκών μέτρων, δημιουργώντας τους όρους και προϋποθέσεις για κατακτήσεις αντίστοιχες με τις ανάλογες ανάγκες τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ