Τρίτη 22 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Παροχές μόνο «διαρθρωτικές»... «Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος στη διαμόρφωση ενός κλίματος δήθεν ικανοποίησης όλων, κολακείας του κάθε φορέα που προβάλλει αιτήματα και που ασκεί πιέσεις. Και εναντίον της δημιουργίας ενός κλίματος για να κάνουμε φιλικά νεύματα προς κάθε κατεύθυνση. Θεωρώ λάθος αυτή την άποψη. Ουδέποτε στη μεταπολίτευση έχει οδηγήσει στο να προσποριστεί τα οποιαδήποτε πολιτικά οφέλη το κόμμα που την υιοθετεί... Με ανεξέλεγκτη παροχολογία δεν κερδίζονται οι εκλογές... Το επόμενο διάστημα και μέχρι τις εκλογές, η οικονομική πολιτική θα είναι απόλυτα αφοσιωμένη και ταυτισμένη σε δύο κατευθύνσεις: Πρώτα απ' όλα η προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών... δεύτερη προτεραιότητα η αύξηση της απασχόλησης» (Ν. Χριστοδουλάκης - «ΕΘΝΟΣ»).

«Ψωμοτύρι»: «"Ψωμοτύρι" σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση το αίτημα του διαλόγου για την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Αυτή την εβδομάδα ο υπουργός Εσωτερικών Κ. Σκανδαλίδης θα ζητήσει να συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς και θα ενημερώσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ο πρωθυπουργός πιστεύει ότι στο θέμα αυτό η κυβέρνηση έχει το πάνω χέρι, καθώς "η κοινωνία είναι έτοιμη για αλλαγές" και γι' αυτό θεωρεί ότι η εντελώς αρνητική στάση της ΝΔ θα της γίνει μπούμερανγκ» («ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Ευκαιρία, αλλά... «Το έχουμε ξαναπεί: Η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία γι' αυτή καθαυτή την εξέλιξη του πολιτικού συστήματος. Θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία για διάλογο και πολιτών και πολιτικών και κομμάτων και φορέων... Είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι ακόμα και σκέψεις ή ρυθμίσεις που παρουσιάζουν πραγματικό ενδιαφέρον τώρα ενοχοποιούνται, χάνουν τη δυναμική τους και γίνονται προεκλογικά τρικ. Οι σκέψεις για ενιαίο ψηφοδέλτιο, ψηφοδέλτιο με υποψηφίους όλων των κομμάτων, δεν είναι καινούριες. Προϋπήρχαν και ξεπήδησαν από την ανάγκη των πολιτών να εκφραστούν πέρα από κομματικές συμβάσεις» (Από το άρθρο του «ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ