Πέμπτη 31 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νεκρός και στο Λαγκαδά

Τους 9 έφτασαν τελικά οι νεκροί εργάτες των τελευταίων ημερών. Χτες έγινε γνωστό άλλο ένα θανατηφόρο. Την Τρίτη 29 Ιούλη, στις 2.30 το απόγευμα, στην αγροτική περιοχή Λαγκαδά (Χείμαρρος Μπογδάνα), τραυματίστηκε θανάσιμα ο 53χρονος εργάτης Νταλακούδης Αναστάσιος, κάτοικος Περαίας Θεσσαλονίκης.

Εργαζόταν ως ηλεκτροσυγκολλητής στο εργοτάξιο επεξεργασίας αδρανών υλικών της εταιρίας «ΒΙΟΤΕΡ ΑΕ». Ενώ εργαζόταν σε μηχάνημα μεταφοράς αδρανών υλικών, έπεσε στο έδαφος από ύψος 4 μέτρων με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Ο βαριά τραυματισμένος εργάτης μεταφέρθηκε στην αρχή στο Κέντρο Υγείας Λαγκαδά και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου», όπου και εξέπνευσε. Από το ΑΤ Λαγκαδά ενεργείται προανάκριση.

Να σημειωθεί ότι η «ΒΙΟΤΕΡ ΑΕ» είναι ένας από τους μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους που έχουν αναλάβει την κατασκευή τμημάτων της Εγνατίας Οδού. Πρόκειται δηλαδή για ένα από τα μεγάλα τρωκτικά που ροκανίζουν τα δισεκατομμύρια των μεγάλων έργων, προσφέροντας θυσία στο βωμό του κέρδους τις εργατικές ζωές.

Το συγκεκριμένο εργοτάξιο εξυπηρετεί τις ανάγκες σε αδρανή υλικά του τμήματος της Εγνατίας Δερβένι - Νυμφόπετρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ