Πέμπτη 31 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΔΕΔΥ
Αποδέχονται τις αντεργατικές αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση

Καμία ουσιαστική αντίδραση δε φαίνεται να προβάλλει η ΑΔΕΔΥ απέναντι στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση. Αλλαγές που προωθούν τη σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα και τη χειραγώγηση των εργαζομένων στο Δημόσιο μέσω των δεικτών αξιολόγησης και αποδοτικότητας.

Ετσι, στη χτεσινή συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ με τον υπουργό Εσωτερικών Κ. Σκανδαλίδη για το νομοσχέδιο, τα θέματα που έθεσε η πλειοψηφία των συνδικαλιστών ήταν για επιμέρους ζητήματα του νομοσχεδίου και πάντως όχι τέτοια που να αμφισβητούν την ουσία του. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από τις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπ. Παπασπύρου.

Από τη μεριά της «Ταξικής Δημοσιοϋπαλληλικής Συσπείρωσης», παραβρέθηκε στη συνάντηση ο Μπ. Βορτελίνος, ο οποίος κατήγγειλε ότι το νομοσχέδιο κινείται στα πλαίσια της ευρωπαϊκής σύγκλισης, οδηγεί στη χειραγώγηση των εργαζομένων και θέτει ως κύριο ζήτημα τη σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα. Ενώ τόνισε ότι σε περίπτωση εφαρμογής του θα λειτουργήσει όχι μόνο σε βάρος των εργαζομένων του δημοσίου αλλά του συνόλου των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ