Πέμπτη 31 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δύο νεκροί από πτώση...

Με την είδηση για δύο ακόμα νεκρούς εργάτες στην οικοδομή και μάλιστα αρκετά νέους συμπληρώθηκε χτες η μαύρη λίστα των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων.

Χτες το μεσημέρι ο 35χρονος, βοηθός - χειριστής πρέσας, Κυριάκος Βλάχος έπεσε από ύψος ενάμιση μέτρου χτυπώντας το κεφάλι του, την ώρα που έριχναν μπετό σε θεμέλια σπιτιού, στην οδό Θράκης 23 στη Νέα Σμύρνη. Ο 35χρονος είχε πάει στο πίσω μέρος της πρέσας και ανεβασμένος σε ένα υπερυψωμένο σκαλοπάτι βοηθούσε να βγει το μπετό στο καλάθι της πρέσας γιατί έπηζε γρήγορα, λόγω έλλειψης επιβραδυντικού. Από εκείνη τη θέση ο εργαζόμενος έπεσε, χτυπώντας το κεφάλι του. Οταν μεταφέρθηκε στον «Ευαγγελισμό» ήταν ήδη νεκρός. Αν και τα ακριβή αίτια του θανάτου του δεν έχουν διευκρινιστεί, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα υπάρχει πιθανότητα ο εργαζόμενος να έπεσε όταν η «μπούμα» (μεταλλικός βραχίονας της πρέσας) χτύπησε τα καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να τον σπρώξει απότομα το φορτηγό.

Μία ημέρα νωρίτερα, ο 23χρονος οικοδόμος Σωτήρης Καλογερόπουλος έπεσε από σκαλωσιά ύψους 10 μέτρων στα έργα του τούνελ στην Κακιά Σκάλα, με αποτέλεσμα το θάνατό του. Ο 23χρονος, που απασχολούνταν στην τεχνική εταιρία ΑΚΤΩΡ, είχε ανέβει σε ένα από τα μεγάλα καλούπια που χρησιμοποιούν και αποσυναρμολογούσε τη σκαλωσιά χωρίς καν προστατευτική ζώνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ