Πέμπτη 31 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ
Υπάρχουν ένοχοι

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας (ΕΚΝ), με χτεσινή ανακοίνωσή του, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και συναδέλφους του αδικοχαμένου Δαμιανού Τσιγαρίδα, που συνάντησε πρόωρα το θάνατο στη διάρκεια της εργασίας του στο εργοστάσιο ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ Γ΄ του ομίλου Λαναρά στη Νάουσα, πριν λίγες μέρες. «Τα τελευταία χρόνια», αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΚΝ, «η συνεχής μείωση του προσωπικού στα ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΗΣ έχει αναγκάσει τους εργαζόμενους να κάνουν τα αδύνατα, δυνατά. Η αύξηση του φόρτου εργασίας, η εντατικοποίηση της εργασίας, για να καλύψουν τις κενές θέσεις εργασίας, είναι πλέον καθεστώς, στο όνομα της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας, για τη συνεχή μείωση του κόστους παραγωγής και την αύξηση των κερδών».

Σ' αυτό το καθεστώς, που έχει επιβάλει η μεγαλοεργοδοσία, υπογραμμίζει το ΕΚΝ, οφείλονται τα καθημερινά, μικρά και μεγάλα ατυχήματα και ο τραγικός θάνατος του Δαμιανού Τσιγαρίδα. Προειδοποιεί δε όσους πιθανόν να θελήσουν καταλογίσουν ευθύνες στον αδικοχαμένο εργάτη, να μην τολμήσουν.

«Ευθύνες υπάρχουν», τονίζει η ανακοίνωση του ΕΚΝ, «και πρέπει να αποδοθούν σ' αυτούς που με τις πολιτικές που εφαρμόζουν, έχουν μετατρέψει τους εργαζόμενους σε ρομπότ και σε αναλώσιμα υλικά, μπροστά στο φάσμα της ανεργίας».

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Νάουσας καλεί τους εργαζόμενους, μαζί με τα Σωματεία, να πάρουν όλα εκείνα τα μέτρα για ν' ανατρέψουν αυτές τις πολιτικές, που θέλουν τον εργαζόμενο αναλώσιμο υλικό, στο όνομα του κέρδους, αν θέλουμε η εργατική τάξη να μην κλάψει κι άλλους νεκρούς.

  • Η Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Ελατιών Ζακύνθου, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή και την κυβέρνηση για το θάνατο του Δημήτρη Θεοδόση, εργαζομένου στην καθαριότητα του Δήμου, που έχασε τη ζωή του, εν ώρα εργασίας, πέφτοντας σε γκρεμό, με το απορριμματοφόρο. Η ΔΑΚ Ελατίων αποδίδει ευθύνες για το εργατικό ατύχημα που συγκλόνισε το Δήμο σε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Τοπική Αυτοδιοίκηση, που στο βωμό του κέρδους θυσιάζουν τους εργαζόμενους και όπως λένε χαρακτηριστικά, «ξηλώνουν ό,τι με αγώνες και θυσίες καταχτήσαμε. Δεν υπολογίζουν τίποτα. Μας θέλουν διαθέσιμους και αναλώσιμους».

Τέλος, λέγοντας το τελευταίο «αντίο» στον συνδημότη τους καλούν τους πολίτες να συστρατευτούν, για να μπορέσουν να διεκδικήσουν ξανά τα δικαιώματά τους και να γίνουν κυρίαρχοι στη δουλιά και στη ζωή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ