Πέμπτη 21 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Σαν έτοιμοι από καιρό

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΔΥΟ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ αυτοκτονίας, μια στη Βαγδάτη και μια στην Ιερουσαλήμ φαίνεται πως ήταν αρκετές για να κάνουν... τα πάνω - κάτω στην ευρύτερη περιοχή. Ομως πριν ακόμα γίνει καν η καταμέτρηση των θυμάτων, κάποιοι εφαρμόζουν συγκεκριμένες τακτικές σαν να τις είχαν προαποφασίσει.

Ηδη νέες «εντολές» του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ διεκδικεί η Βρετανία, όπως δήλωσε ο υπουργός των Εξωτερικών της και μην έχετε καμιά αμφιβολία πως ανάλογες θα είναι οι αξιώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών για την παραμονή τους ως στρατός κατοχής.

Οσο για τον Σαρόν, «σαν έτοιμος από καιρό», απέκλεισε τα παλαιστινιακά εδάφη και οδηγεί τα πράγματα εκεί που πάντα ήθελε: Σε στρατιωτικές επιχειρήσεις εξαφάνισης των Παλαιστινίων.

Είναι σαφές ότι οι «αστυνομικού» τύπου αναλύσεις καμιά σχέση δεν έχουν με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και το Ιράκ, αφού η υποδομή της βίας έχει στηθεί από καιρό με κορυφαίες εκδοχές της τις δύο αμερικανικές επεμβάσεις.

ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ του προϋπολογισμού ξεκίνησε, όπως λέγεται, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και... άρχισαν τα όργανα! Αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, ανακοινώνει τις επόμενες μέρες ο Ακης Τσοχατζόπουλος, περιορισμός (και) των μισθολογικών αυξήσεων στο δημόσιο, τα πρώτα που ακούγονται.

Αυτά θα επιχειρήσουν να τα ξεχάσουμε στη Διεθνή Εκθεση της Θεσσαλονίκης με τις σχετικές παροχολογικές φιέστες που διοργανώνουν... Θα τα ξαναθυμηθούμε όμως συντομότατα, αφού ο προϋπολογισμός θα πρέπει να έχει καταρτιστεί έως το φθινόπωρο.

ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ, όπως μαθαίνουμε, οι υπουργοί Μεταφορών και Οικονομίας για την εξέλιξη στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τη συμπεριφορά της γερμανικής κοινοπραξίας στην οποία παραδόθηκε το ναυπηγείο.

Εξ όσων θυμόμαστε, όμως, συμφωνούσαν πλήρως και αυτοί και όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όταν υπογράφτηκε η σχετική σύμβαση. Οι ευθύνες για την κατάντια ανήκουν σε όλους τους και να τις χαίρονται τις εξελίξεις που δημιούργησαν.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ