Τρίτη 7 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αυταρχικός κατήφορος

Ιδιώνυμον για τις καταλήψεις, αλλά ιδιώνυμον και για τα μπλόκα! Αυτό θα είναι το επόμενο «άλμα» της κυβέρνησης στον ολισθηρό αυταρχικό της κατήφορο. Το ανήγγειλε, με κάθε επισημότητα ο εισηγητής της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και υπουργός της Δικαιοσύνης, Ε. Γιαννόπουλος. «Το επόμενο βήμα - είπε - θα είναι η ελευθερία διακίνησης των πολιτών»!

Μια φράση με πολλά νοήματα. Διότι, ως γνωστόν, μπλόκα δεν κάνουν μόνο οι μαθητές, ούτε η «ελεύθερη διακίνηση των πολιτών», όπως την εννοεί ο Γιαννόπουλος, εμποδίζεται μόνο από τα μπλόκα. Εμποδίζεται και από τις συγκεντρώσεις, όπως και από τις πορείες, η απαγόρευση των οποίων είναι γνωστό ότι μελετάται εδώ και χρόνια από τα κυβερνητικά επιτελεία, ενώ η πρόβα έγινε ήδη με την απαγόρευση της πορείας κατά την επίσκεψη Κλίντον.

Να περιμένουμε, λοιπόν, και δυο και τρεις και πολλές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου; Η κυβέρνηση του «εκσυγχρονιστικού» γύψου φαίνεται αποφασισμένη να βουτήξει ως τον πάτο του αυταρχικού της κατήφορου. Να ένας λόγος επιπλέον για να της κοπεί από την αρχή ο βήχας, για να χρεοκοπήσουν και να σπάσουν στην πράξη τα φασιστικής έμπνευσης μέτρα, με τα οποία προσπαθεί να αναχαιτίσει τις μαθητικές κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ