Τρίτη 7 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Περί υποκινητών

Ηθεωρία περί κομμουνιστικής υποκίνησης όλων αυτών που αγωνίζονται, δεν είναι καθόλου καινούρια, οι στόχοι μόνο κάθε φορά διαφέρουν, ωστόσο ο τελικός σκοπός είναι πάντα ο ίδιος, θέλουν να χτυπήσουν το λαϊκό κίνημα, να χτυπήσουν κάθε φωνή αντίστασης και αμφισβήτησης της πολιτικής τους και γι' αυτό χυπάνε το ΚΚΕ. Ξανάβγαλαν λοιπόν την αραχνιασμένη και μουχλιασμένη θεωρία τους περί «κομμουνιστικού δακτύλου». Μάλιστα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την προπαγάνδα αυτή την έχει κάνει καθημερινό της «ψωμοτύρι». Οι μαθητές, λένε σήμερα, υποκινούνται από το ΚΚΕ. Ο λαός, έλεγαν προ ημερών, που ενταντιώνεται στην νέα τάξη των ιμπεριαλιστών και στην επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου, υποκινείται από το ΚΚΕ. Οι αγρότες, κάθε εργαζόμενος και οποιοσδήποτε άλλος σηκώνει κεφάλι, υποκινείται από το ΚΚΕ.

Ηπροπαγάνδα αυτή δεν είναι τυχαία, έχει συγκεκριμένες στοχεύσεις. Το ΚΚΕ, βέβαια, ποτέ δεν έκρυψε τις σχέσεις του με το λαϊκό κίνημα, με τους αγώνες του λαού και της νεολαίας μας, όμως αυτοί άλλο πράγμα θέλουν να βγάλουν. Θέλουν αφ' ενός μεν να εμφανίσουν το ΚΚΕ απολογούμενο ότι αυτό δεν... υποκινεί και αφ' ετέρου το λαϊκό κίνημα και οποιονδήποτε αγωνίζεται, στην προκειμένη περίπτωση τους μαθητές, να απολογούνται και να προσπαθούν να πείσουν ότι δεν... έχουν καμία σχέση μ' αυτό. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκουν την αποδυνάμωση της πολιτικής επιρροής του ΚΚΕ, καθώς το κόμμα θα πρέπει να αποδείξει στα μάτια του κόσμου - για να είναι «καθώς πρέπει» - ότι δεν διαπράττει αυτή την... αμαρτία της ...υποκίνησης των λαϊκών αγώνων. Δηλαδή, ν' αποκηρύξει το ΚΚΕ τους αγώνες του λαού, ουσιαστικά να αποκηρύξει την ίδια του την υπόσταση. Πράγμα, βέβαια, που δεν πρόκειται ποτέ να γίνει και θα πρέπει να το γνωρίζουν αυτό.

Παράλληλα, προσπαθούν να εξαναγκάσουν το λαϊκό κίνημα να κόψει τους δεσμούς με το ΚΚΕ, με τους κομμουνιστές που πρωτοστατούν σε όλους τους χώρους, τους νέους, στην παρούσα φάση τους μαθητές, να κόψουν τους δεσμούς με την ΚΝΕ και τους ΚΝίτες. Αυτό που θέλουν είναι να αποπολιτικοποιήσουν τους αγώνες του λαού και της νεολαίας, να τους αποψιλώσουν από οποιοδήποτε στοιχείο και χαρακτηριστικό τους, έρχεται να αμφισβητήσει το σύστημα, να τους αποδυναμώσουν, να τους απονευρώσουν ώστε τελικά να μπορέσουν να τους χτυπήσουν.

Αυτή είναι η μια πλευρά, αυτή της κυβερνητικής πολιτικής και των οργάνων της. Δεν λογαριάζουν όμως καλά. Η θεωρία περί κομμουνιστικής υποκίνησης, παρόλο τον «εκσυγχρονισμό» της, βρωμάει μούχλα σε τέτοιο βαθμό, που την προδίδει, την κάνει αποκρουστική, αποκαλύπτει τις επιδιώξεις αυτών που την προβάλλουν και έτσι κινδυνεύει να αποτύχει το όλο εγχείρημα. Αυτοί που μαζί με τη θεωρία περί «κομμουνιστικού δακτύλου» επιστρατεύουν εισαγγελείς, ΜΑΤ και αγανακτισμένους πολίτες, για να καταστείλουν τις μαθητικές κινητοποιήσεις, αποκαλύπτουν πόσο ξεκομμένοι είναι από την πραγματικότητα. Πόσο δεν μπορούν και δε θέλουν να αντιληφθούν τι είναι αυτό που υποκινεί τους μαθητές. Και γι' αυτό τα φέρνουν όλα στα μέτρα τους. Νομίζουν ότι οι νέοι σκέφτονται όπως αυτοί. Εμφανίζουν το ΚΚΕ να λειτουργεί όπως και αυτοί. Είναι όμως καταδικασμένοι να αποτύχουν, γιατί τις αγωνίες και τα οράματα της νέας γενιάς ποτέ δεν θα μπορέσουν να τα κατανοήσουν, ποτέ δε θα μπορέσουν και να τα καταστείλουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ