Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΤΖΑΜΟΥ.- Οι ινδικές αρχές ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν έξι «ισλαμιστές» και πως συνέχιζαν να μάχονται τους ενόπλους αυτονομιστές στο Κασμίρ. Κατά ινδικές πηγές, «δεκάδες» αντάρτες παρεισέφρησαν στην περιοχή προχτές βράδυ...

ΚΑΝΤΑΧΑΡ.- Αγνωστοι σταμάτησαν αυτοκίνητο με πέντε εργαζόμενους της υπηρεσίας αρωγής DAACAR (επιτροπή της Δανίας για την παροχή βοήθειας στους Αφγανούς πρόσφυγες), τους έβγαλαν έξω, τους έδεσαν και τους εκτέλεσαν εν ψυχρώ. Ενας από τους εργαζόμενους επέζησε. Εκτιμάται ότι «πρόκειται για ενέργεια των Ταλιμπάν».

ΑΓΚΥΡΑ.- Εν αμφιβόλω τίθεται, κατά αναλυτές, η «ομαλή συνέχιση» της πολιτικής πορείας της Τουρκίας, καθώς, έως τα τέλη Σεπτέμβρη, το Ακυρωτικό Δικαστήριο της γείτονος θα αποφασίσει αν ήταν «νόμιμες» οι εκλογές της περασμένης χρονιάς. Η εξέλιξη ίσως επηρεάσει το ΔΝΤ, που έχει λάβει από την Ουάσιγκτον την «οδηγία» να δανειοδοτήσει τη χώρα με 8,5 δισ. δολάρια.

ΒΙΕΝΝΗ.- Κοντά στη λήψη απόφασης για την έκδοση «τελεσιγράφου» στην Τεχεράνη, προκειμένου να αποδείξει (μάλλον μέχρι το Νοέμβρη) πως δεν έχει οπλικό πυρηνικό πρόγραμμα, φερόταν χτες το Διοικητικό Συμβούλιο της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) στη Βιέννη, σύμφωνα με δήλωση του επικεφαλής, Μοχάμεντ ελ Μπαραντέι.

ΜΑΝΙΛΑ.- Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας προειδοποίησε χτες για ενδεχόμενη δραματική αύξηση της επιδημίας του AIDS, αλλά και άλλων σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων σε χώρες της Ασίας, όπως Φιλιππίνες, Μογγολία, Κίνα, αλλά και νησιωτικά κράτη του Ειρηνικού.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.- Στην εσχάτη των ποινών καταδικάστηκε χτες ο Ινδονήσιος ισλαμιστής Ιμάμ Σαμούντρα με την κατηγορία της διοργάνωσης της βομβιστικής επίθεσης (Οκτώβρης 2002) στο Μπαλί, που στοίχισε τη ζωή σε 202 άτομα.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.- Αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα ελονοσίας μεταξύ των Αμερικανών πεζοναυτών που έχουν σταλεί στη Λιβερία. Εως χτες είχε επιβεβαιωθεί πως πάσχει από ελονοσία το 20% των 225 πεζοναυτών που έχει, από τον περασμένο μήνα, πατήσει στο λιβεριανό έδαφος...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ