Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
Να αντιπαλέψουμε την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας

Το 2ο Λύκειο Αμπελοκήπων επισκέφτηκε ο Σπ. Χαλβατζής, επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα»

Εναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, χθες, και ο Σπύρος Χαλβατζής, επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», βρέθηκε στο 2ο Πειραματικό Λύκειο Αμπελοκήπων, στην τελετή έναρξης, όπου ευχήθηκε σε μαθητές, καθηγητές και γονείς, καλή και αγωνιστική χρονιά, ώστε να αντιμετωπιστεί η υποβάθμιση και η ιδιωτικοποίησης της Παιδείας. «Πάρα πολλές από τις 457 σχολικές μονάδες που βρίσκονται στο Δήμο Αθηναίων ξεκινάνε την καινούρια σχολική χρονιά με πολλά προβλήματα. Η "Συμπαράταξη για την Αθήνα" έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο πολλά από αυτά τα προβλήματα και θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την αντιμετώπιση και τη λύση τους», δήλωσε στο «Ρ» και τόνισε: «Πιστεύουμε ότι η σχολική κοινότητα, οι μαθητές, οι καθηγητές, οι γονείς θα παλέψουν, θα αγωνιστούν μαζί με το μαζικό λαϊκό κίνημα, με τις εργατικές οργανώσεις, ώστε η κατάσταση της υποβάθμισης δημόσιας Παιδείας, η ιδιωτικοποίηση της Παιδείας - η οποία είναι μια συγκεκριμένη πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που στηρίζεται από τη ΝΔ - να βρει έναν τοίχο αντίστασης και διεκδίκησης για φιλολαϊκές λύσεις στα προβλήματα της Παιδείας».

Μετά την τελετή έναρξης, αντιπροσωπεία της «Συμπαράταξης» επισκέφθηκε το κτίριο του 16ου Δημοτικού και του 33ου Νηπιαγωγείου, λίγα μέτρα δίπλα απ' το 2ο Πειραματικό Λύκειο, αφού ενημερώθηκε για τις καταστροφές από βανδαλισμούς που είχε υποστεί.

Το σχολείο αναγκαστικά θα ξεκινήσει τη Δευτέρα. Η διευθύντρια του σχολείου, Ιωάννα Σταύρου, δήλωσε στο «Ρ» πως, δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ανάλογο περιστατικό και επισήμανε πως πρέπει να ληφθούν μέτρα για την προστασία των σχολείων με την πρόσληψη φύλακα στο σχολείο. Τα μέλη της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» τόνισαν την πάγια θέση της παράταξης για τη φύλαξη των σχολικών κτιρίων της Α`/βάθμιας Εκπαίδευσης από φύλακες που πρέπει να προσληφθούν από το υπουργείο Παιδείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ