Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ανοιξαν οι πύλες της «κόκκινης πολιτείας»

Το 29ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του ΟΔΗΓΗΤΗ στη Θεσσαλονίκη, το μεγαλύτερο αντάμωμα της νεολαίας και συνάμα το σημείο αναφοράς της πολιτικής και πολιτιστικής πρότασης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ προς τους νέους, ξεκίνησε χτες στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του ΑΠΘ. Η καρδιά της νεολαίας, για τις επόμενες δυο μέρες, θα χτυπάει στο κέντρο της πόλης, εκεί όπου και χτες, ανάμεσα στα πολύχρωμα περίπτερα και τις πλημμυρισμένες από μουσική εξέδρες, συναντήθηκαν χιλιάδες νέοι, ανταποκρινόμενοι στο αγωνιστικό κάλεσμα της ΚΝΕ: «Με ισχυρό ΚΚΕ να κάνουμε την αμφισβήτησή μας δύναμη αγώνα και ανατροπής».

Η χθεσινή πρώτη μέρα άφησε τις καλύτερες υποσχέσεις για τις δυο επόμενες βραδιές. Απόψε και αύριο, το πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα θα δέσει με τον πολιτικό λόγο της ΚΝΕ και του Κόμματος, καθώς στην κεντρική εξέδρα θα μιλήσουν σήμερα ο Βασίλης Τασούλας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και το Σάββατο ο Χρήστος Κόφφας, γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το εναρκτήριο λάκτισμα δόθηκε στις 8 το βράδυ από την κεντρική εξέδρα, με το σύντομο άνοιγμα του Χρήστου Κωνσταντινίδη, μέλους του Γραφείου Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ και μέλους της ΤΟ Υγείας, η οποία κέρδισε τα πρωτεία στην άμιλλα της μάχης του εισιτηρίου, υπερκαλύπτοντας το πλάνο της και φτάνοντας στο 110%.

«Μαζί με τις πύλες του Φεστιβάλ, ανοίγει σήμερα για τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ μια νέα σελίδα στο αγωνιστικό μας ημερολόγιο, μια νέα χρονιά αυξημένων απαιτήσεων και ευθυνών», σημείωσε, στο καλωσόρισμά του προς τη νεολαία, ο Χρ. Κωνσταντινίδης και έδωσε το σύνθημα για τους αγώνες που έρχονται: «Να μαζέψουμε τις εμπειρίες μας, να τις κουβεντιάσουμε, να βάλουμε τους άξονες για τη μελλοντική μας δράση».

Από τη χθεσινή πρώτη μέρα των εκδηλώσεων του φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Από τη χθεσινή πρώτη μέρα των εκδηλώσεων του φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη
Το αφιέρωμα στην Κούβα που ακολούθησε, έδεσε το αγωνιστικό κάλεσμα με τη διεθνιστική αλληλεγγύη στο Νησί της Επανάστασης και σε όλους τους λαούς του κόσμου που αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Παρών και ο Κουβανός πρέσβης Χόρχε Κεσάδα, που μίλησε από την κεντρική εξέδρα και αναφέρθηκε στα επιτεύγματα του σοσιαλισμού, αλλά και στην επιχείρηση στραγγαλισμού της Επανάστασης στην Κούβα από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, με πρόσχημα και την πρόσφατη καταδίκη των 75 αντεπαναστατών.

«Να είστε σίγουροι ότι η επαναστατική Κούβα δε θα παραδοθεί. Ξέρουμε ότι η πάλη είναι σκληρή, αλλά έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Θα νικήσουμε και τις νίκες μας θέλουμε να τις μοιραστούμε με όλους εσάς που πιστεύετε στον κουβανικό λαό και μας στηρίζετε στις πιο δύσκολες στιγμές», ήταν το μήνυμα που έστειλε στην ελληνική νεολαία ο Κουβανός πρέσβης, κλείνοντας το χαιρετισμό του.

Το υπόλοιπο της βραδιάς γράφτηκε με τις μουσικές και τα τραγούδια των «Aroma Carribe», των «Δυτικών Συνοικιών» και του Μίλτου Πασχαλίδη, που ξεσήκωσε το κοινό όταν λίγο μετά τις 11 ανέβηκε στη σκηνή. Και ενώ το πρόγραμμα της κεντρικής εξέδρας «έτρεχε», στη νεανική και τη λαϊκή σκηνή τα συγκροτήματα εναλλάσσονταν, έως αργά το βράδυ, οπότε το πρόγραμμα της πρώτης μέρας έκλεισε με λαϊκό γλέντι από τη Δάφνη και τους «Ετσι κι αλλιώς» και στη νεανική εξέδρα με τη συναυλία των «De Facto».

Το σημερινό πρόγραμμα

Με την ομιλία της ΚΝΕ, τη συζήτηση για τις εκλογές, αλλά και με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που θα κορυφωθεί με τη συναυλία του Δ. Τσακνή στην κεντρική εξέδρα και τα «Μωρά στη Φωτιά» στη νεανική, το Φεστιβάλ μπαίνει σήμερα στη δεύτερη μέρα του. Το γλέντι στη λαϊκή σκηνή αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το πρωί, με τον Βασίλη Κασούρα να κλείνει το πρόγραμμα της εξέδρας. Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα έχει ως εξής:

Κεντρική Εξέδρα

20.00 Συζήτηση για τις βουλευτικές εκλογές με τους Γ. Χουρμουζιάδη βουλευτή του ΚΚΕ, Σ. Βαλανά μέλος της Γραμματείας της Κομμουνιστικής Ανανέωσης και Κ. Δρούτσα, επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών.

21.00 Αφιέρωμα στα 35 χρόνια της ΚΝΕ

22.00 Ομιλία του Β. Τασούλα, μέλους του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ

22.30 Συναυλία με τον Δ. Τσακνή

00.15 Συναυλία με τους «Blues Wire»

Λαϊκή Εξέδρα

20.30 Εντεχνο παραδοσιακό από τους «Ι 5»

22.30 Νησιώτικα από το «Ιδιόμελο»

23.30 Γλέντι με τον Β. Κασούρα

Νεανική Εξέδρα

Αφιέρωμα στη μαθητική δημιουργία, με τα μαθητικά συγκροτήματα:

20.00 «The guy who said Alice» από την Καλαμαριά

20.40 «Ανόθευτες σκέψεις» από το Χαριλάου

21.15 «Πύρινα νέφη» από τη Μαλακοπή

22.30 «Τα παιδία παίζει» από την Τούμπα

23.15 «Επεα Πτερόεντα» από το Κέντρο

24.00 Συναυλία με τα «Μωρά στη Φωτιά»

Κινηματογράφος

Αφιέρωμα με θέμα το ρατσισμό και την περιθωριοποίηση. Θα προβληθούν οι ταινίες «Γλυκά 16» και «Η πόλη του Θεού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ