Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
«ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ»
Κακή η κατάσταση των σχολικών κτιρίων

Υποσχέσεις για άμεση χορήγηση πιστώσεων, προκειμένου να λυθεί το κτιριακό πρόβλημα, έδωσαν χτες οι αρμόδιοι για θέματα Παιδείας, στην Ενωση Γονέων Μυτιλήνης, με αποτέλεσμα την προσωρινή αναστολή της διήμερης αποχής που είχε προγραμματιστεί.

Για την κατάσταση των σχολικών κτιρίων, η «Διαδημοτική Αγωνιστική Συνεργασία Μυτιλήνης» υπογραμμίζει: «Η νέα σχολική χρονιά βρίσκει τα σχολικά κτίρια του νομού σε κακή κατάσταση. Οι πιστώσεις που δίνονται στους δήμους για τη συντήρηση των Σχολικών Κτιρίων είναι ανεπαρκέστατες, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι το κράτος φορτώνει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αρμοδιότητες χωρίς τους απαιτούμενους κάθε φορά πόρους».

Και συνεχίζει: «Πολύ σωστά, Σύλλογοι Γονέων και Δημοτικές Αρχές διαμαρτύρονται, αλλά αυτό δεν αρκεί, αφού η κατάσταση δε βελτιώνεται, αλλά κάθε χρονιά οξύνεται και περισσότερο. Μερικοί αιρετοί και υπηρεσιακοί παράγοντες, τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ, ενδιαφέρθηκαν πολύ καθυστερημένα για το σοβαρότατο αυτό πρόβλημα και το χρησιμοποιούν κύρια στην προεκλογική τους διαμάχη. Δυστυχώς, και η ΚΕΔΚΕ στο πρόσφατο συνέδριο της 27 και 28 Αυγούστου ανέβαλε για μια ακόμη φορά οποιαδήποτε διεκδίκηση για τα οξύτατα οικονομικά προβλήματα της ΤΑ».

Η «Διαδημοτική Αγωνιστική Συνεργασία» επισημαίνει ότι οι μαθητές πρέπει να φοιτούν σε σχολικά κτίρια με φροντισμένες αίθουσες και σε συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. «Για το σκοπό αυτό χρειάζονται κοινές αγωνιστικές διεκδικήσεις - και όχι ευχολόγια ή απλές διαμαρτυρίες - Δήμων, Συλλόγων Γονέων και Καθηγητών, αλλά και των Μαθητικών Κοινοτήτων».

Και καταλήγει: «Εκτός από τις ενέργειες που γίνονται σε κάθε δήμο, προτείνουμε να συγκληθεί, άμεσα, από την ΤΕΔΚ σύσκεψη όλων των δημάρχων, Συλλόγων Γονέων, της ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Δασκάλων, ώστε να αποφασιστούν κοινές διεκδικητικές αγωνιστικές ενέργειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος της κακής κατάστασης των περισσότερων σχολικών κτιρίων. Ενοχη είναι η αντιεκπαιδευτική πολιτική των κομμάτων του δικομματισμού, αλλά γίνονται συνένοχοι και έτσι ανέχονται ανθυγιεινές ή επικίνδυνες συνθήκες λειτουργίας των σχολείων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ