Σάββατο 13 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΑΓΙΑΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Να υλοποιηθεί η Υπουργική Απόφαση

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι γονείς του Δημοτικού Σχολείου Παλαγίας στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι αποφάσισαν χθες, σε γενική συνέλευση, να λήξει η αποχή από τα μαθήματα. Συγκεκριμένα, το προεδρείο του Συλλόγου Γονέων και φορείς του πρόκειται να επισκεφθούν την ερχόμενη Δευτέρα την Εισαγγελία, με κύριο αίτημα να υλοποιηθούν οι αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι το κτίριο που επρόκειτο να στεγαστεί το σχολείο είχε μισθωθεί πριν τρία χρόνια με απόφαση του Δήμου Αλεξανδρούπολης σε ιδιώτη (ΚΕΚ «ΑΘΗΝΑ»). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου να έχουν μοιραστεί στα 5ο και 6ο Δημοτικά Σχολεία Αλεξανδρούπολης, χωρίς να υπάρχει η κατάλληλη κτιριακή υποδομή. Η μίσθωση του κτιρίου έχει λήξει εδώ και ένα χρόνο και ήδη υπάρχει Υπουργική Απόφαση, που προβλέπει τη χρήση και λειτουργία του σχολείου από το 6θέσιο Δημοτικό Παλαγίας, χωρίς, όμως, να έχει υλοποιηθεί.

Να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης αναγκάστηκε να υποχωρήσει από την πρότασή του να στεγαστεί το σχολείο στο χώρο του παλιού νοσοκομείου, μετά τις έντονες αντιδράσεις των γονιών. Ωστόσο, παραμένει το ερώτημα της Ενωσης Γονέων, «γιατί ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, αφού γνώριζε το θέμα της επαναλειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Παλαγίας, καθυστέρησε την αρνητική του απάντηση στην αίτηση του ΚΕΚ "ΑΘΗΝΑ" για επαναμίσθωση του σχολικού διδακτηρίου της Παλαγίας πέντε ολόκληρους μήνες;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ