Σάββατο 13 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΑΠΘ
Προσανατολίζονται σε νέες κινητοποιήσεις

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι συμβασιούχοι του ΑΠΘ που απασχολούνται με το καθεστώς της εργολαβίας, ύστερα από την άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην προκήρυξη 136 μόνιμων θέσεων εργασίας για διοικητικούς και άλλους υπαλλήλους, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της την περασμένη χρονιά. Στη χτεσινή τους γενική συνέλευση αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία την Τρίτη, 16 Σεπτέμβρη, ενώ μέσα στο μήνα αναμένεται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Οι περίπου 500 εργαζόμενοι στις εργολαβικές εταιρίες καλύπτουν πάγιες και μόνιμες ανάγκες του πανεπιστημίου, τόσο στον τομέα των διοικητικών υπηρεσιών, όσο και στο χώρο της καθαριότητας και της φύλαξης του ΑΠΘ. Από τις 17 Δεκέμβρη του 2002, η πρυτανεία του ΑΠΘ, κάτω από την πίεση των εργαζομένων που βρίσκονταν από το Σεπτέμβρη σε αγωνιστικό αναβρασμό, είχε ζητήσει από το υπουργείο Παιδείας την προκήρυξη των 136 νέων θέσεων εργασίας στο Πανεπιστήμιο. Η κυβέρνηση είχε τότε παραπέμψει το θέμα στη συνεργασία των υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών, η οποία όμως καθυστέρησε εσκεμμένα πάνω από 7 μήνες, με αποτέλεσμα η προκήρυξη των θέσεων να μείνει για μια ακόμη φορά στα χαρτιά, όπως καταγγέλλει το σωματείο των εργαζομένων.

Ακόμα και σήμερα η κυβέρνηση επιμένει να εμπαίζει τους εργαζόμενους, αφού καμιά επίσημη ενημέρωση για την τύχη του αιτήματός τους δεν έχει γίνει και μόνο ανεπίσημα έχουν ενημερωθεί ότι η περσινή κυβερνητική δέσμευση παρέμεινε κενό γράμμα.

Κινητοποιήσεις εξάλλου ετοιμάζουν και οι εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου και αορίστου χρόνου στο ΑΠΘ, συμμετέχοντας στις 24ωρες απεργίες που έχει κηρύξει το πανελλαδικό συντονιστικό τους όργανο για την Παρασκευή 19 και τη Δευτέρα 22 Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ