Σάββατο 13 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Διεκδικούμε ζωή με δικαιώματα

Μαζική ήταν και χτες η συμμετοχή της νεολαίας στο φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη
Μαζική ήταν και χτες η συμμετοχή της νεολαίας στο φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη
Με το βλέμμα στραμμένο στις επερχόμενες εκλογές, αλλά και την καρδιά να χτυπά στη Ραμάλα, εκεί όπου από την Πέμπτη ο παλαιστινιακός λαός δίνει μια ακόμα περήφανη μάχη ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των Ισραηλινών, κύλησε χτες η δεύτερη μέρα του 29ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη. Το αφιέρωμα στα 35 χρόνια της ΚΝΕ ήταν ο καλύτερος πρόλογος στο κάλεσμα της ανυπότακτης αντίστασης και συστράτευσης με το ΚΚΕ, που απηύθυνε στη νεολαία ο Βασίλης Τασούλας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, μιλώντας χτες το βράδυ από την κεντρική εξέδρα του Φεστιβάλ. Σήμερα ολοκληρώνονται οι τριήμερες εκδηλώσεις με την κεντρική πολιτική ομιλία από τον Χ. Κόφφα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το χθεσινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων άνοιξε η συζήτηση για τις βουλευτικές εκλογές, με τη συμμετοχή των Γ. Χουρμουζιάδη, βουλευτή του ΚΚΕ, Σ. Βαλανά μέλους της Γραμματείας της Κομμουνιστικής Ανανέωσης και Κ. Δρούτσα, επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών.

«Από σήμερα και μέχρι τις εκλογές έχουμε τη δυνατότητα να πείσουμε ότι μπορούν να γίνουν βήματα προς όφελος των εργαζομένων. Στο χέρι μας είναι το κάλεσμα του ΚΚΕ να φτάσει παντού», είπε μεταξύ άλλων ο Γ. Χουρμουζιάδης. Ο Κ. Δρούτσας σημείωσε πως «ο ενεργός πολίτης έχει ευθύνη για την ανατροπή αυτής της ζοφερής κατάστασης». Και ο Σ. Βαλανάς εξέφρασε την πεποίθηση ότι «τα ψηφοδέλτια της συνεργασίας με το ΚΚΕ θα αποτελέσουν πόλο συσπείρωσης για το λαό, θα αποτελέσουν έναν πρωτόλειο λίθο για να ενισχύσουμε το αντίπαλο δέος, τον πόλο της ρήξης και της ανατροπής της κυρίαρχης πολιτικής».

35 χρόνια αγώνα

Τριάντα πέντε χρόνια αταλάντευτου αγώνα, στην πρωτοπορία του νεολαιίστικου κινήματος, στο πλευρό του ΚΚΕ, πέρασαν μέσα από τα κείμενα και τα τραγούδια του αφιερώματος στην ιστορία της ΚΝΕ που ακολούθησε στην κεντρική εξέδρα. 35 χρόνια αγώνα, «για να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας», όπως σημείωσε και ο Β. Τασούλας, παίρνοντας τη σκυτάλη, για την κεντρική ομιλία της ΚΝΕ.

Ο Βασίλης Τασούλας αναφέρθηκε στην ολομέτωπη επίθεση που εξαπολύει σήμερα η κυρίαρχη πολιτική στα δικαιώματα της νεολαίας, στη δουλιά, στη μόρφωση, στην υγεία, στην ψυχαγωγία. Και κατέληξε: «Η στήριξη του ΚΚΕ είναι χρήσιμη για το σήμερα και το αύριο. Ποτέ δεν κρύψαμε ότι οι δικοί μας σκοποί δεν περιορίζονται μόνο στο σήμερα, ούτε βέβαια αφορούν αποκλειστικά ένα μακρινό μέλλον. Η ενδυνάμωση του ΚΚΕ στις εκλογές θα συμβάλει στην προώθηση της αγωνιστικής συσπείρωσης γύρω από αντιιμπεριαλιστικούς στόχους στα διάφορα κοινωνικά μέτωπα. Θα γίνει βήμα για να βρεθούμε όσοι δε συμβιβαζόμαστε, όσοι δεν το βάζουν κάτω μπροστά στην πολιτική της πλουτοκρατίας. Τέτοια ειλικρινή, ανοιχτή και ενωτική συμπαράταξη επιδιώκουμε και σ' αυτήν η νεολαία μπορεί να δώσει πολλά».

Στους χιλιάδες νέους που βρέθηκαν και χτες στο χώρο του Φεστιβάλ κράτησαν συντροφιά μέχρι αργά το βράδυ με τη μουσική τους ο Δ. Τσακνής, οι «Blues Wire», ο Βασίλης Κασούρας, τα «Μωρά στη φωτιά» και δεκάδες άλλοι καλλιτέχνες και ερασιτεχνικά συγκροτήματα στις 3 εξέδρες του Φεστιβάλ. Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των νέων και για το σιμουλτανέ σκάκι, που διοργανώθηκε στο χώρο και στο οποίο συμμετείχε ο διεθνής μετρ Βασίλης Μαστροβασίλης, μέλος της Εθνικής Ομάδας Σκάκι των ανδρών.

Το σημερινό πρόγραμμα

Σήμερα οι εκδηλώσεις του 29ου Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη κορυφώνονται και ολοκληρώνονται, με την ομιλία του Χρήστου Κόφφα, γραμματέα της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης και μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ.

Κεντρική Εξέδρα

20.00 Αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι με τους Μ. Ανδρουλιδάκη, Α. Τατσιούλη και Ε. Μιχαλοπούλου

21.30 Ομιλία του Χρ. Κόφφα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

22.15 Συναυλία Π. Καραδημήτρη

23.15 Συναυλία με τον Β. Παπακωνσταντίνου

Λαϊκή Εξέδρα

20.30 Ποντιακό χορευτικό από το Σύλλογο Καυκάσιων «Ο Προμηθέας»

22.15 Δάρνακες

00.00 Λαϊκό γλέντι με τον Αγάθωνα

Νεανική Εξέδρα

20.00 «Δέλεαρ»

20.45 «Εν Μούσαις άσματα»

22.15 «PKS Band»

23.00 «Δυτικός Ανεμος»

00.15 «Long Live»

Κινηματογράφος

Αφιέρωμα στον Θανάση Βέγγο με τις ταινίες «7 χρόνια στο γύψο» και «Το μεγάλο κανόνι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ