Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ
Πάνδημο το αίτημα

Εντείνεται η δραστηριότητα όσων διεκδικούν την καθιέρωση της απλής αναλογικής ως πάγιου εκλογικού συστήματος για όλες τις αναμετρήσεις. Συσκέψεις και εκδηλώσεις - για την προώθηση του αιτήματος - γίνονται σε όλη τη χώρα, ως απάντηση στις κυβερνητικές προθέσεις να φέρει νέο εκλογικό νόμο, πάντα στο πλαίσιο της ενισχυμένης αναλογικής και των πλαστών κοινοβουλευτικών πλειοψηφιών.

Σε αυτό το πλαίσιο, σήμερα Τετάρτη στις 7 μ.μ., η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αρτας καλεί σε πλατιά σύσκεψη των μαζικών κοινωνικών, επιστημονικών και πολιτικών φορέων, ΟΤΑ και κινήσεων που θέλουν την απλή αναλογική. Η εκδήλωση γίνεται στην αίθουσα του ΕΚ. Σε σχετική απόφαση της διοίκησης τονίζεται: «Το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και οι εργαζόμενοι γενικότερα είχαν και έχουν άμεσο ενδιαφέρον για τα ισχύοντα - κατά καιρούς - καλπονοθευτικά εκλογικά συστήματα που μετατρέπουν τις μειοψηφίες, στο λαό και τους εργαζόμενους, σε κυβερνητικές πλειοψηφίες. Ενώ στη συνέχεια καλούνται οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να πληρώσουν το βαρύ τίμημα των αντεργατικών και αντιλαϊκών επιλογών αυτών των κυβερνητικών πλειοψηφιών».

Ανάλογη σύσκεψη πραγματοποιείται σήμερα στις 6.30 μ.μ. και από το Σωματείο Οικοδόμων Κέρκυρας στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Εξάλλου, αύριο Πέμπτη, το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου καλεί τους εργαζόμενους και το λαό του νησιού σε σύσκεψη - συζήτηση με αφορμή τη σχεδιαζόμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου. Η εκδήλωση προγραμματίζεται για τις 8.30μ.μ. στα γραφεία του ΕΚ (Ευγενίδου 5). Στόχος, φυσικά, ο συντονισμός της δράσης για τη διεκδίκηση της απλής ανόθευτης αναλογικής ως πάγιου εκλογικού συστήματος.

«Η αναγκαιότητα της πλουτοκρατίας - σημειώνει και στο σχετικό κάλεσμα - για τη διαιώνιση της αντιλαϊκής πολιτικής επιτάσσει την ανάλογη θωράκιση του πολιτικού συστήματος με τον έλεγχο, των κάθε φορά, συσχετισμών. Εχουμε χρέος να διεκδικήσουν την ισοτιμία της ψήφου. Εχουμε δημοκρατική υποχρέωση να αγωνιστούμε για την καθιέρωση της απλής αναλογικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ