Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα το νέο «πόθεν έσχες»

Τις τροποποιήσεις στο νομοθετικό πλαίσιο για το «πόθεν έσχες», οι οποίες υποτίθεται ότι εξυπηρετούν τη διαφάνεια στον πολιτικό βίο, δίνει σήμερα στη δημοσιότητα ο υπουργός Εσωτερικών, Κ. Σκανδαλίδης.

Με το νομοσχέδιο επεκτείνεται η απαγόρευση εκτέλεσης χρηματιστηριακών συναλλαγών και συμμετοχής σε υπεράκτιες εταιρίες σε όλους τους βουλευτές, στους δημάρχους και στους νομάρχες, εκτός από τους υπουργούς και τους γενικούς γραμματείς που ίσχυε μέχρι τώρα. Ο δε έλεγχος των δηλώσεων θα είναι υποχρεωτικός.

Επίσης, ο νέος νόμος θα προβλέπει, ανάμεσα σε άλλα, την επιβολή της ποινής της δήμευσης της περιουσίας βουλευτών που δεν αιτιολογούν επαρκώς τα περιουσιακά τους στοιχεία. Ο έλεγχος των δηλώσεων «πόθεν έσχες» των βουλευτών θα ανατεθεί στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Κ. Δαφέρμο και την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Σε υποβολή δήλωσης «πόθεν έσχες» υποχρεούνται και 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι από τους 600.000 που ήταν υπόχρεοι. Ο έλεγχος των δηλώσεων θα είναι δειγματοληπτικός με αντιπροσωπευτικά κριτήρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ