Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... δύσκολα

Γρηγοριάδης Κώστας

ΔΥΣΚΟΛΑ τα πράγματα για όσους εργαζόμενους ψηφοφόρους είναι ακόμη εγκλωβισμένοι στις λογικές των «ευρωμονοδρόμων», στα διάφορα ψεύτικα διλήμματα και τα τεχνητά σύνδρομα. Αντε να διαλέξουν ποιον από τους δυο θα ψηφίσουν οι άνθρωποι, όταν, ακόμη και στα λόγια, οι δυο «μονομάχοι» μοιάζουν τόσο πολύ μεταξύ τους...

«Οικονομική ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή», υπόσχεται ο Κ. Σημίτης και το ΠΑΣΟΚ. «Οικονομική ανάπτυξη με κοινωνική αλληλεγγύη», υπόσχεται ο Κ. Καραμανλής και η ΝΔ. Ανταγωνισμός, παραγωγικότητα, σύγκλιση, οι στόχοι του ενός. Τους ίδιους ακριβώς θέτει και ο άλλος. Εκσυγχρονισμό επαγγέλλεται ο Σημίτης. Νέα πολιτική και νέα πρόσωπα ο Καραμανλής.

Η μόνη τους διαφορά στα όσα λένε βρίσκεται στο εξής: Ο Κ. Σημίτης καμαρώνει και περηφανεύεται για το μέχρι σήμερα έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Κ. Καραμανλής αναφέρεται στα υπαρκτά, σοβαρά και οξυμένα λαϊκά προβλήματα.

Προφανώς, όμως, η διαφορά αυτή δε βοηθά και τόσο τους προαναφερόμενους ψηφοφόρους. Υποψιάζονται - τουλάχιστον - ότι αν ήταν σήμερα στην αντιπολίτευση το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ στην κυβέρνηση, τα ίδια ακριβώς θα έκαναν οι Σημίτης και Καραμανλής.

Αλλωστε, το ίδιο ακριβώς έργο το έχουν ξαναδεί. Τρία όλα κι όλα χρόνια είχε κρατήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και, μάλιστα, μετά από 8 ολόκληρα χρόνια διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας Παπανδρέου, πρόεδρος τότε του Κινήματος, έλεγε πολύ περισσότερα σε βάρος της ΝΔ, απ' όσα λέει σήμερα ο Κ. Καραμανλής σε βάρος της κυβέρνησης.

Κατηγορούσε τον Μητσοτάκη για πολιτική σκληρής μονόπλευρης λιτότητας, επιχείρηση ξεπουλήματος του ΟΤΕ και άλλων δημοσίων επιχειρήσεων, τον αντιασφαλιστικό νόμο του Σιούφα, κλπ., κλπ.

Κι έγινε κυβέρνηση το 1993. Και ξανακέρδισε τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ το 1997 και το 2000. Κι όλ' αυτά τα χρόνια συνεχίστηκαν, επεκτάθηκαν και εντάθηκαν η σκληρή μονόπλευρη λιτότητα, η πολιτική ξεπουλήματος των δημοσίων επιχειρήσεων και περιουσίας, οι αντεργατικές μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό, στην Υγεία, στην Παιδεία, κλπ., κλπ.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Θα συμβουλεύαμε, λοιπόν, τους ψηφοφόρους αυτούς το εξής: Αν θέλουν να συνεχιστεί το «κάθε φέτος και χειρότερα», ας ρίξουν την ψήφο τους σ' έναν από τους δυο, χωρίς να παιδεύονται να βρουν ποιος είναι ο λιγότερο κακός. Είναι μάταιος ο κόπος τους. Αν δε θέλουν, όμως, να χαραμίσουν τη δύναμη της ψήφου τους, τότε πρέπει να τους γυρίσουν την πλάτη και να τη ρίξουν δαγκωτή στο ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ