Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Ελλάδα δύο μεγάλες μορφές του παγκόσμιου αθλητισμού

Οι εθνικοί ήρωες της Κούβας Αλμπέρτο Χουαντορένα και Ανα Φιντέλια Κιρό έφτασαν στη χώρα μας προσκεκλημένοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Η Ανα Φιντέλια Κιρό

Sportidea

Η Ανα Φιντέλια Κιρό
Εφτασαν στην Αθήνα το βράδυ της Δευτέρας, καλεσμένοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, δύο μεγάλες μορφές του παγκόσμιου αθλητισμού και εθνικοί ήρωες της πατρίδας τους, της Κούβας, οι Ολυμπιονίκες Αλμπέρτο Χουαντορένα, υφυπουργός Αθλητισμού της Κούβας και μέλος του ΔΣ της IAAF, και η Ανα Φιντέλια Κιρό, βουλευτής της Κούβας. Στη χώρα μας θα παραμείνουν μέχρι την Κυριακή, διάστημα στο οποίο θα συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις και θα πραγματοποιήσουν σειρά συναντήσεων. Συγκεκριμένα:

Σήμερα Τετάρτη

- Στις 11 π.μ. θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» (Πανεπιστημίου 52) στην αίθουσα «Πλάτων» στο 10ο όροφο.

- Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα συναντηθούν στο Δημαρχιακό Μέγαρο Λάρισας με τον δήμαρχο της πόλης, Κ. Τζανακούλη. Θα ακολουθήσει πανηγυρική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου θα τιμηθούν οι Κουβανοί καλεσμένοι.

- Στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσουν σε εκδήλωση που διοργανώνει προς τιμήν τους ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος (παράρτημα Λάρισας).

Αύριο Πέμπτη

- Στις 10.30 π.μ. θα συναντηθούν με τον δήμαρχο Αγ. Παύλου Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Μοσχονά, και το Δημοτικό Συμβούλιο.

- Στις 2.30 μ.μ. θα έχουν συνάντηση με τον νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη, και το Νομαρχιακό Συμβούλιο, το οποίο θα τιμήσει τους δύο Ολυμπιονίκες.

- Στις 4.00 μ.μ. θα συναντηθούν με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.

- Στις 4.30 μ.μ. θα παραβρεθούν στην πανηγυρική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης προς τιμήν των Ολυμπιονικών.

- Στις 8.30 μ.μ. θα παραβρεθούν σε εκδήλωση στην αίθουσα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας που διοργανώνουν ο Δήμος Αγ. Παύλου, η δημοτική παράταξη «ΘεσσαλοΝΙΚΗ ΤΩΡΑ», η «Κίνηση Πολιτών», ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας (ΕΠΣΜ).

Την Παρασκευή 19/9

Ο Αλμπέρτο Χουαντορένα
Ο Αλμπέρτο Χουαντορένα
- Ομιλία των δύο Ολυμπιονικών στο ΤΕΦΑΑ Αθήνας με θέμα: «Ο αθλητισμός κοινωνικό αγαθό ή εμπόρευμα στα χέρια των πολυεθνικών;».

Το Σάββατο 20/9

- Στις 10.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό, με την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

- Στις 10.00 μ.μ. θα συμμετάσχουν σε συζήτηση στο 29ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-«ΟΔΗΓΗΤΗ», που πραγματοποιείται στην Πανεπιστημιούπολη, στα Ιλίσια, με θέμα την αλληλεγγύη στην Κούβα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ