Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Διώξεις αγροτών πριν ξεκινήσουν οι κινητοποιήσεις

Την ώρα που ξεκινούν νέες αγροτικές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλία, η κυβέρνηση επιστρέφει στην τακτική των αστυνομικών και δικαστικών διώξεων κατά της αγωνιζόμενης αγροτιάς.

Κατόπιν δίωξης που ασκείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας, αγρότες της επαρχίας Τυρνάβου κινδυνεύουν να κάτσουν στο σκαμνί του «αγροτοδικείου», κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή τους στην αγροτική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, τον Απρίλη του 2002, ως διαμαρτυρία για την απόφαση της κυβέρνησης να μην επιδοτηθούν μεγάλες ποσότητες βαμβακιού, που οι παραγωγοί είχαν παραδώσει στα εκκοκκιστήρια.

Συμμετέχοντας στην κινητοποίηση, που διήρκησαν επί 9 μέρες, οι αγρότες του Τυρνάβου είχαν στήσει μπλόκα με τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Γυρτώνης, επί της Εθνικής Οδού Αθήνας - Θεσσαλονίκης, χωρίς, όμως, να παρεμποδίζουν, συνεχώς, τη συγκοινωνία.

Δίωξη φαίνεται ν' ασκείται και κατά αγροτών που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε επεισόδια που είχαν γίνει στο Κιλελέρ σε βάρος του Π. Κολλύρη, του τότε γενικού γραμματέα του υπουργείου Γεωργίας, που είχε παρευρεθεί ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ