Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Υπερβολές για το ρόλο του

Πανέτοιμοι να γιορτάσουν την Παγκόσμια Μέρα Τουρισμού, αύριο 27 Σεπτέμβρη, εμφανίζονται ελληνικοί τουριστικοί φορείς και ο ΕΟΤ, προγραμματίζοντας στο Ζάππειο τις σχετικές εκδηλώσεις. Ωστόσο, φαντάζει άκαιρο το θέμα του φετινού γιορτασμού, όπως το καθόρισε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (ΠΟΤ): «Τουρισμός η κινητήρια δύναμη για την εξάλειψη της φτώχειας, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την κοινωνική αρμονία».

Κι όμως, μετά από μία δύσκολη σεζόν για τα οικονομικά μεγέθη του τουρισμού στην Ελλάδα, με τους επαγγελματίες του κλάδου να δέχονται όλο και μεγαλύτερες πιέσεις από πολυεθνικές επιχειρήσεις, αλλά και με τους εργαζόμενους στον τουρισμό να βιώνουν τις πλέον «ελαστικές» σχέσεις εργασίας, ο πρόεδρος του ΕΟΤ, Γ. Πατέλλης, υιοθετεί το θέμα του ΠΟΤ. Ακόμη περισσότερο, στο χαιρετισμό του για την Παγκόσμια Μέρα χαρακτηρίζει τον τουρισμό «βάση της οικονομίας» της Ελλάδας και «κινητήριο δύναμη για την εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων».

Οι θριαμβολογίες του προέδρου του ΕΟΤ προσκρούουν όμως και στα στοιχεία του Ινστιτούτου Καταναλωτών, σύμφωνα με τα οποία μέσα στο 2003 και ενώ η τουριστική κίνηση ήταν μειωμένη, έγιναν 7.104 καταγγελίες τουριστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ