Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΣΕΒΕΕ
«Παιχνίδια» με την ομαλή διεξαγωγή του

Στον αποκλεισμό των μη νόμιμων αντιπροσώπων επιμένει η ΔΗΚΕΒΕ, ασφαλιστικά μέτρα για την αναβολή του συνεδρίου κατέθεσε η ΔΑΚΜΜΕ

Ακόμη και η ίδια η διεξαγωγή του Συνεδρίου της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, που έχει οριστεί γι' αυτό το Σαββατοκύριακο, απειλείται από τα παιχνίδια τακτικής στο εσωτερικό της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας. Απέναντι στην αταλάντευτη θέση της ΔΗΚΕΒΕ για τη μη νομιμοποίηση όλων των αντιπροσώπων που έχουν εκλεγεί με διαβλητές διαδικασίες στα Συνέδρια ορισμένων Ομοσπονδιών - μελών της ΓΣΕΒΕΕ, οι άλλες παρατάξεις προτάσσουν, είτε «λογιστικές» μεθόδους για το «κουκούλωμα» της υπόθεσης, είτε τη λύση της αναβολής του Συνεδρίου τις παραμονές της πραγματοποίησής του!

Ειδικότερα, η ΔΑΚΜΜΕ κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα για την αναβολή της διεξαγωγής του Συνεδρίου, προβάλλοντας τριπλό σκεπτικό: Οτι η θητεία της διοίκησης είναι τριετής, οπότε δεν υπάρχει λόγος για πραγματοποίηση του εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου, καθώς το προηγούμενο είχε γίνει το 2002. Οτι τα όργανα ορισμένων Ομοσπονδιών εκλέχτηκαν εκπρόθεσμα, καθώς είχε λήξει η θητεία της απερχόμενης διοίκησης πριν γίνουν οι αρχαιρεσίες. Τέλος, η ΔΑΚΜΜΕ επικαλείται την ύπαρξη διπλοψηφιών στις αρχαιρεσίες σωματείων και Ομοσπονδιών. Η αίτησή της θα κριθεί σήμερα το πρωί στο Δικαστήριο.

Το όργιο των παρατυπιών είχε καταγγελθεί δημόσια χτες από τη ΔΗΚΕΒΕ, με συγκεκριμένα στοιχεία, όπως είχε καταγγελθεί και η τακτική των άλλων παρατάξεων που συμμετέχουν στο ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ, οι οποίες υποστήριζαν τη νομιμοποίηση της πλειοψηφίας των αντιπροσώπων που η νομιμότητά τους αμφισβητείται!

Αποκαλυπτικό, για την τακτική της ΔΑΚΜΜΕ, είναι το γεγονός ότι τα μέλη της στη διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ είχαν επιμείνει και ψηφίσει ώστε να γίνει αυτή την περίοδο το Συνέδριο της Συνομοσπονδίας, χωρίς άλλη χρονική αναβολή, αν και ήταν γνωστό ότι υπήρχαν συγκεκριμένα προβλήματα σε κάποιες Ομοσπονδίες, όπως της Νιγρίτας, της Δυτικής Αττικής, της Ξάνθης, του Ηρακλείου, αλλά και των Αρτοποιών, των Κρεοπωλών και των Πρακτόρων ΠΡΟ-ΠΟ. Επιπρόσθετα, στις παρατυπίες που διαπιστώθηκαν, εμπλέκονται και στελέχη της ΔΑΚΜΜΕ, η οποία υποστήριζε ότι αρκεί η απόρριψη ενός μικρού μέρους των αντιπροσώπων που αμφισβητούνται για να γίνει φυσιολογικά το Συνέδριο.

Η ΠΑΣΚΕΒΕ επιμένει από την άλλη πλευρά στη θέση της για αφαίρεση ορισμένων μόνο αντιπροσώπων από εκείνες τις Ομοσπονδίες όπου οι παρανομίες είναι εξόφθαλμες. Η θέση της δεν άλλαξε ούτε μετά από την πολύωρη συνεδρίαση της Επιτροπής Νομιμοποίησης Αντιπροσώπων, χτες.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δ. Φέτσης, δήλωσε στο «Ρ» ότι «δεν υπάρχει ζήτημα αναβολής του Συνεδρίου, αλλά ζήτημα αποκλεισμού από αυτό των αντιπροσώπων που δεν έχουν εκλεγεί νόμιμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ