Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κοινωνικές οι αιτίες του Δημογραφικού

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Π. Κοσιώνη, σε σχετική πρόταση νόμου της ΝΔ

Απορρίφθηκε χθες από την κυβέρνηση πρόταση νόμου της ΝΔ για τις πολύτεκνες οικογένειες, με το επιχείρημα ότι εμπίπτει σε διατάξεις του Συντάγματος που απαγορεύουν ψήφιση νόμων της αντιπολίτευσης που συνεπάγονται μείωση εσόδων για το Δημόσιο.

Το δημογραφικό πρόβλημα, τόνισε στην παρέμβασή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Π. Κοσιώνης, είναι πολύ μεγάλο και έχει πάρα πολλές πτυχές, οικονομικές και κοινωνικές. Εχει, είπε, πολιτικά κίνητρα, έχει και ιδεολογική βάση και δεν έχει γίνει τίποτα γι' αυτό. Αντίθετα, υπογράμμισε, το δημογραφικό πρόβλημα έχει χρησιμοποιηθεί σαν απειλή, για να λαμβάνονται αποφάσεις οι οποίες είναι λανθασμένες.

Ως παράδειγμα έφερε το συνταξιοδοτικό και την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης και αναρωτήθηκε: «Αυτό είναι αποτέλεσμα μόνο του δημογραφικού προβλήματος και της υπογεννητικότητας ή μήπως είναι αποτέλεσμα της ανεργίας;». Ο βουλευτής τόνισε ότι το δημογραφικό πρόβλημα χρησιμοποιείται για να επιβάλλονται μέτρα αντιλαϊκά.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στις πολύτεκνες οικογένειες, είπε ότι τα επιδόματα που δίνονται δεν αρκούν για να καλύψουν ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες, ενώ η γυναίκα «πληρώνει όταν είναι να γεννήσει, πληρώνει όταν πηγαίνει σε απογευματινό ιατρείο, πληρώνει για τους παιδικούς σταθμούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ