Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ ΑΡΕΤΣΟΥΣ
«Οχι » στο ξεπούλημα της παραλίας

Σε μεγάλη συγκέντρωση που διοργάνωσε το βράδυ της περασμένης Τρίτης η «Πρωτοβουλία Πολιτών για την Καλαμαριά» αποφασίστηκε, κάτοικοι, φορείς της πόλης και εργαζόμενοι στο δήμο να ενεργοποιηθούν ώστε όλοι μαζί να αποτρέψουν τα σχέδια της διοίκησης του δήμου για ξεπούλημα της παραλιακής ζώνης της Αρετσούς.

Πρόκειται για μια έκταση 176 στρεμμάτων που αρχίζει από το κτίριο των προσκόπων και φτάνει μέχρι το νοσοκομείο «Παναγία». Ο ιδιοκτήτης του χώρου, «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα» - της εταιρίας στην οποία έχουν περιέλθει τα ακίνητα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού - και ο Δήμος Καλαμαριάς, που διαχειρίζεται την έκταση, έχουν συμφωνήσει στην ίδρυση κοινής εταιρίας διαχείρισης, με αντικείμενο τη συνολική «αξιοποίηση» της έκτασης. Ο δήμαρχος Καλαμαριάς Χρ. Οικονομίδης μιλάει για ήπιες επεμβάσεις στην παραλιακή ζώνη και παρουσιάζει σχέδια για τη δημιουργία μικρού ξενοδοχείου, συνεδριακού κέντρου, εμπορικού και ψυχαγωγικού κέντρου κλπ.

Στη συγκέντρωση αναφέρθηκε ότι η Πρωτοβουλία Πολιτών για την Καλαμαριά εδώ και δύο χρόνια προσπαθούσε να ανιχνεύσει τις προθέσεις του δημάρχου για το θέμα της «αξιοποίησης» της παραλίας και μόνο μετά από δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου προχώρησε ο Χρ. Οικονομίδης σε κάποια ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων. «Τα μεγάλα θέματα του δήμου συνηθίζει να τα χειρίζεται ο δήμαρχος "εν κρυπτώ", ακόμη και χωρίς να ενημερώνει τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του», επισημάνθηκε από τους ομιλητές.

«Ωραίες λέξεις, Ανάπτυξη και Αξιοποίηση, εφευρίσκονται κάθε φορά που η νεοφιλελεύθερη πολιτική θέλει να βάλει στο χέρι και στην ουσία να τσιμεντώσει και στη συνέχεια να ξεπουλήσει τις όμορφες παραλίες της χώρας μας», τόνισε ο Δ. Παπαδόπουλος, επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας» και δημοτικός σύμβουλος. Τη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο πρώην δήμαρχος Καλαμαριάς Μ. Αλεξιάδης, η πρώην δημοτική σύμβουλος Σ. Τεμεκενίδου και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ