Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Πανελλαδική απεργία την Τετάρτη

Σε 24ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία κατεβαίνουν την Τετάρτη 1 Οκτώβρη οι χιλιάδες διπλωματούχοι μηχανικοί που εργάζονται στο Δημόσιο, διεκδικώντας μια σειρά από οικονομικά και θεσμικά αιτήματα. Στην Αττική, μάλιστα, οι μηχανικοί του Δημοσίου θα συγκεντρωθούν στις 9 π.μ. στο κτίριο του ΥΠΕΧΩΔΕ (Π. Τσαλδάρη 15 στην Καλλιθέα) κάνοντας αγωνιστική παρέμβαση με στόχο τη ματαίωση δύο δημοπρασιών Ολυμπιακών έργων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των μηχανικών του Δημοσίου (ΕΜΔΥΔΑΣ), μεταξύ των άλλων, διεκδικούν:

-- Την οριστική διευθέτηση του Ειδικού επιδόματος 7 τοις χιλίοις επί του προϋπολογισμού των έργων, που είχε συμφωνηθεί με την κυβέρνηση, στο ύψος των 380 ευρώ και διμηνιαία τακτική καταβολή του.

-- Τη νομική κάλυψή τους.

-- Την τοποθέτηση στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δημοσίου ως Προϊσταμένων αποκλειστικά διπλωματούχων μηχανικών.

-- Τη θέσπιση ειδικής κατηγορίας για τους διπλωματούχους μηχανικούς (Π.Ε.5) που διαθέτουν αποκλειστικά στο Δημόσιο την άδεια άσκησης του επαγγέλματός τους.

-- Ομογενοποίηση των αμοιβών τους τουλάχιστον στο ύψος των αντίστοιχων αμοιβών των διπλωματούχων μηχανικών υπαλλήλων του ΥΠΕΧΩΔΕ με ενσωμάτωση για όλους αντίστοιχου επιδόματος ίσου με το επίδομα 2%.

-- Αναγνώριση του χρόνου προϋπηρεσίας από την ημερομηνία απόκτησης της άδειας άσκησης του επαγγέλματος, μέχρι την ημερομηνία διορισμού τους στο δημόσιο κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ