Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Στο πλευρό των εργαζομένων

Από τη μεγάλη κινητοποίηση των Κοκκινιωτών, που οργάνωσε ο Δήμος, διεκδικώντας από την κυβέρνηση να δώσει λύση το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα
Από τη μεγάλη κινητοποίηση των Κοκκινιωτών, που οργάνωσε ο Δήμος, διεκδικώντας από την κυβέρνηση να δώσει λύση το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα
Στο πλευρό των εργαζομένων για μια ακόμα φορά στάθηκε η δημοτική αρχή της Νίκαιας κατά την προχτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο δήμαρχος Στέλιος Μπενετάτος έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα των 43 εργαζομένων στη Δημοτική Επιχείρηση ΔΕΤΕΟΠΑΝ, των οποίων η σύμβαση είχε λήξει και είχαν φύγει από την επιχείρηση. Μετά από προσφυγή τους όμως στη Δικαιοσύνη οι εργαζόμενοι δικαιώθηκαν σε πρώτη φάση και έτσι η επιχείρηση υποχρεούται τώρα να τους επαναπροσλάβει, μέχρι να εκδικαστεί εκ νέου η υπόθεση στην ταχτική δικάσιμο που έχει οριστεί.

Παρά το γεγονός όμως ότι από νωρίς το απόγευμα στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου είχαν συγκεντρωθεί οι εργαζόμενοι που με ενδιαφέρον περίμεναν τη συζήτηση αυτού του θέματος, όταν ήρθε η σειρά αυτού του θέματος, ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Τράπαλης αποχώρησε από την αίθουσα με το πρόσχημα πως για το θέμα αυτό θα έπρεπε πρώτα να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΤΕΟΠΑΝ. Μαζί του αποχώρησαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Νίκαια - Νέα Εποχή» με τον επικεφαλής Ευ. Κίτσο. Αποχώρησαν και οι εκπρόσωποι του σωματείου εργαζομένων, οι οποίοι μετά από λίγο επανήλθαν.

Κατά τη συζήτηση, ο πρόεδρος της ΔΕΤΕΟΠΑΝ Σωτ. Γρηγοριάδης ανέδειξε τα προβλήματα της επιχείρησης, το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει, το οικονομικό άνοιγμα στον ισολογισμό το οποίο έχει πλησιάσει τα 100.000 ευρώ και επισήμανε ότι τα χρέη της επιχείρησης πλησιάζουν το ένα δισ. δραχμές, γεγονός που καθιστά αδύνατη τη λειτουργία της.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Στέλιος Μπενετάτος δήλωσε ότι ο Δήμος θα υλοποιήσει την απόφαση του δικαστηρίου. Παράλληλα, όμως, αναφέρθηκε αναλυτικά στις δυσκολίες που έχει η υλοποίηση αυτής της απόφασης μια και η επιχείρηση δεν έχει έσοδα και δεν μπορεί να πληρώσει. Ο δήμαρχος κάλεσε τους εργαζόμενους, όλοι μαζί, να διεκδικήσουν από την κυβέρνηση πόρους, ώστε να υλοποιηθεί ουσιαστικά η απόφαση του δικαστηρίου αλλά και να υπάρξει συνολική ρύθμιση του προβλήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ