Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προς συνάντηση Βαρθολομαίου - Χριστόδουλου

Επιστολή-πρόσκληση, για συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στάλθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, στις 19 Σεπτέμβρη. Αυτό αναφέρεται σε χτεσινή ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Ο τόπος και ο χρόνος της συνάντησης «θα συμφωνηθεί από κοινού».

Να υπενθυμίσουμε, ότι προχτές Τετάρτη, στη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου, ο μητροπολίτης Ιωάννης Περγάμου, εκπρόσωπος του γραφείου του Πατριαρχείου στην Ελλάδα, απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχει διάθεση να ξεκινήσει διάλογος μεταξύ των δύο Εκκλησιών, σημείωσε ότι «υπάρχει διάθεση να λυθεί το θέμα που έχει ανακύψει, για να προωθηθεί η ενότητα των δύο εκκλησιών».

Η διένεξη αφορά το θέμα που έχει προκύψει μεταξύ Εκκλησίας και Φαναρίου για το θέμα της έγκρισης ή όχι από τον Πατριάρχη του καταλόγου υποψήφιων μητροπολιτών για τις λεγόμενες Νέες Χώρες.

Το ζήτημα θα τεθεί και στην επικείμενη συνεδρίαση της Ιεραρχίας στις αρχές του Οκτώβρη (διευρυμένη συνεδρίαση με τη συμμετοχή 80 μητροπολιτών).

Σε αυτήν τη συνεδρίαση θα τεθεί στην ιεραρχία, απ' ό,τι φαίνεται, και το θέμα της απόρριψης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, της τροπολογίας για την ενσωμάτωση στο λεγόμενο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, της αναφοράς στις χριστιανικές ρίζες της Ευρώπης. Γι' αυτό το θέμα, θα γίνουν συναντήσεις στις Βρυξέλλες του Αρχιεπισκόπου, με αφορμή και τα εγκαίνια του Ευρωπαϊκού γραφείου της Ελλαδικής Εκκλησίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ