Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
Θα ξεπεράσει τα 3,5 τρισ. το κόστος!

Τους τρόπους με τους οποίους θα καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» του Ολυμπιακού προϋπολογισμού που είναι άγνωστο πόσο μεγάλη θα είναι τελικά, αναζητά η κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι, δημοσίως, ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι θα συγκρατηθεί το τελικό κόστους στο 1,5 τρισ. δρχ.

Χτες πάντως για πρώτη φορά η κυβέρνηση διά στόματος του υπουργού Πολιτισμού Ε. Βενιζέλου, ομολόγησε ότι θα υπάρξει υπέρβαση από 5 έως 10% στον αρχικό προϋπολογισμό. Η δήλωση αυτή έγινε αμέσως μετά το τέλος της χτεσινοβραδινής διυπουργικής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά την οποία έγινε προσπάθεια να εντοπιστούν οι κωδικοί στον κρατικό προϋπολογισμό του 2004, για να ενταχθούν οι μέχρι τώρα υπερβάσεις που αγγίζουν το 500 δισ. δρχ. Αυτό αναφέρουν πηγές από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και μάλιστα σε αυτό προσθέτουν πως «δεν είναι γνωστό πού θα σταματήσει η υπέρβαση του προϋπολογισμού».

Συγκεκριμένα, παράγοντες του υπουργείου Οικονομίας αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση των Ολυμπιακών έργων φτάνουν τα 5,5 δισ. ευρώ (2 τρισ. δρχ.), ενώ στο υπουργείο φτάνουν συνεχώς νέα αιτήματα από υπουργεία και φορείς για χρηματοδότηση πρόσθετων έργων και δράσεων. «Θα είμαστε ευχαριστημένοι αν οι συνολικές δαπάνες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες σταματήσουν στα 3,5 τρισ. δρχ.», λένε χαρακτηριστικά.

Αναφέρεται πως σε περίπτωση που δε βρεθούν κωδικοί στον προϋπολογισμό του 2004 για να εγγραφούν αυτές οι δαπάνες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να τις μεταθέσει στους προϋπολογισμούς του 2005 και του 2006. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, στη χτεσινή σύσκεψη αποφασίστηκε να επιστρατευτεί η εταιρία «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα» (θυγατρική του ΕΟΤ) η οποία θα αγοράσει Ολυμπιακά Ακίνητα και εγκαταστάσεις (σ.σ. που έχουν κατασκευαστεί με χρήματα του ελληνικού λαού) και τα οποία θα βγάλει στο σφυρί μετά το 2004.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ