Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΙΓΙΝΑΣ
Συγκρότησε επιτροπή για τον Ξενώνα

Τη σύσταση επιτροπής, που θα διερευνήσει την υπόθεση λειτουργίας του Ξενώνα Αποασυλοποίησης στην Αίγινα, αποφάσισε προχτές το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, με επιχείρημα πως μέχρι χτες δε γνώριζε τίποτα για το ζήτημα αυτό.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε παρουσία κατοίκων, που διαμαρτύρονταν για την εγκατάσταση του ξενώνα χωρίς τη στοιχειώδη υποδομή και χωρίς οι ίδιοι να έχουν ενημερωθεί απ' τους αρμόδιους φορείς.

«Η αποασυλοποίηση - επισήμανε, μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Νίκος Σιμερδάνης, επικεφαλής της «Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης Αίγινας» - είναι θετική κίνηση και θα μπορούσε και το νησί μας να φιλοξενήσει σχετική προσπάθεια, εφόσον όμως τηρούνται βασικές προϋποθέσεις λειτουργίας και προδιαγραφές, που στόχο έχουν την επιτυχία της προσπάθειας και όχι τον πλουτισμό ορισμένων, με πρόσχημα την αποασυλοποίηση. Εμείς πιστεύουμε ότι το πρόγραμμα αποασυλοποίησης πρέπει να το αναλάβει το κράτος, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και πρώτα και κύρια με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε να βρεθεί η καταλληλότερη δυνατή λύση, να εξασφαλιστεί ο καλύτερος τρόπος λειτουργίας, αλλά και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας που προβλέπονται. Σε καμιά περίπτωση, δεν πρέπει τα άτομα που χρειάζονται υποστήριξη και θεραπεία να περιθωριοποιούνται και να αντιμετωπίζονται ως "παρίες", αλλά ούτε αυτοί, ούτε και οι εργαζόμενοι σ' αυτόν τον τομέα να έχουν ημερομηνία λήξης και η ίδια η αποασυλοποίηση να υποκαθίσταται απ' το κυνήγι των κοινοτικών κονδυλίων».

Υπενθυμίζεται ότι τον ξενώνα αυτό στην περιοχή «Χλόη» της Αίγινας τον έχει αναλάβει η ιδιωτική εταιρία με την επωνυμία «Κλίμακα». Η εταιρία αυτή μέχρι στιγμής έχει νοικιάσει έναν ακατάλληλο, σύμφωνα με έλεγχο συνεργείου της Νομαρχίας Πειραιά, ενώ το προσωπικό που θα εργάζεται δεν έχει την απαιτούμενη εξειδίκευση, αλλά απλά στέλνεται από την εταιρία για κάποια σεμινάρια στον τομέα αυτό σε ψυχιατρικό νοσοκομείο της Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ