Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
Επιχείρηση θα εκμεταλλεύεται τους αθλητικούς χώρους!

Καταψήφισαν την απόφαση οι σύμβουλοι της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης». Εντονες αντιδράσεις από τους εργαζόμενους στο δήμο

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις είναι οι εργαζόμενοι του Δήμου Κερατσινίου μετά την «πραξικοπηματική», όπως χαρακτηρίζουν, λήψη απόφασης από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου να μετατραπεί ο Αθλητικός Οργανισμός του δήμου, από Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, σε Δημοτική Επιχείρηση.

Η απόφαση ελήφθη μέσα από μια επεισοδιακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου οι εργαζόμενοι απαιτούσαν από τη δημοτική αρχή να μην προχωρήσει σε μια τέτοια απόφαση. Ομως ο δήμαρχος Δ. Σαράφογλου, πιστός στην πολιτική που μετατρέπει τους δήμους σε επιχειρήσεις και μεταφέρει τα βάρη στους δημότες, επέμεινε στην πρότασή του. Και ανάμεσα στους λόγους που επικαλέστηκε για τη μετατροπή του Αθλητικού Οργανισμού σε δημοτική επιχείρηση, ήταν πως, «έτσι θα αξιοποιηθούν οι αθλητικοί χώροι ώστε να επιφέρουν πόρους στο δήμο»!

Την πρόταση αυτή καταψήφισαν σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ανάμεσα στους οποίους και οι Δημήτρης Μουρίκης και Σοφία Θωμάρεη, δημοτικοί σύμβουλοι της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης» οι οποίοι τόνισαν πως οι δημοτικές επιχειρήσεις σήμερα έχουν αποδείξει πως υπηρετούν το ρόλο του δήμου-επιχειρηματία και εξυπηρετούν την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων που προωθεί η κυβέρνηση σε βάρος των εργαζομένων. Παράλληλα επισήμαναν την ευθύνη του δήμου για την απομόνωση του Αθλητικού Οργανισμού από την κοινωνία αφού για 15 ολόκληρα χρόνια τον άφηναν να λειτουργεί με μια μόνο υπάλληλο που ασφαλώς δεν μπορούσε να ανταποκριθεί σε όλες τις απαιτήσεις. Πρότειναν επίσης την ενοποίηση όλων των αθλητικών χώρων σε ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, με όλη την υποδομή που απαιτείται, το οποίο θα ανοιχτεί σε όλη την περιοχή και θα καλύψει τις ανάγκες των δημοτών.

Οταν το θέμα μπήκε σε ψηφοφορία, οι εργαζόμενοι που από νωρίς βρίσκονταν στο δημαρχείο, κατέλαβαν την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και ενώ επικράτησε συσκοτισμός, η δημοτική αρχή καταμέτρησε μέσα στο σκοτάδι ψήφους και έλαβε την απόφαση.

Και σαν να μην υπήρξε ποτέ η αγανακτισμένη αυτή αντίδραση των εργαζομένων, η δημοτική αρχή μέσα από δελτίο Τύπου έσπευσε χτες να δηλώσει πως «η απόφαση ελήφθη με αυξημένη πλειοψηφία ενώ είχε προηγηθεί επί τρεις μήνες εποικοδομητικός διάλογος της δημοτικής αρχής με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ιδιαίτερα τους συλλόγους».

Μιλώντας στον «Ρ» ο Λευτέρης Καλογιανίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Κερατσινίου, τόνισε: «εμείς μέσα από απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης είχαμε προειδοποιήσει πως αν προχωρήσουν σε ψηφοφορία τέτοιο θέμα, θα προχωρήσουμε σε κατάληψη της αίθουσας. Για μας απόφαση δεν υπήρξε, θα την προσβάλλουμε στην Επιτροπή του άρθρου 17 και είμαστε έτοιμοι με κινητοποιήσεις, να εμποδίσουμε την εφαρμογή της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ