Παρασκευή 3 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Προϋπολογισμός στασιμότητας και αναπτυξιακής άπνοιας

Αναπτυξιακή άπνοια, στασιμότητα, συντήρηση, και άγονη γραφειοκρατική - υπηρεσιακή λογιστική κατανομή των κρατικών χορηγήσεων. Ετσι χαρακτήρισαν τον προϋπολογισμό του 2004 για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης που συζητήθηκε χτες στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, ο επικεφαλής της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συσπείρωσης» (ΝΑΣΥ) Γ. Ρόκος και ο νομαρχιακός σύμβουλος της παράταξης Μ. Σπυριδάκης.

Πρόκειται για ένα μίζερο προϋπολογισμό, είπε στην τοποθέτηση του ο Γ. Ρόκος, προσθέτοντας ότι η κεντρική εξουσία αφαιρεί αρμοδιότητες κι αυτό φαίνεται στα μειωμένα έσοδα αυτού του προϋπολογισμού σε σχέση με τον προηγούμενο. Ακόμη υπογράμμισε το διεκδικητικό ρόλο που θα έπρεπε να έχει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

Οι νομαρχικοί σύμβουλοι της ΝΑΣΥ πρότειναν να απορριφθεί ο προϋπολογισμός από το Νομαρχιακό Συμβούλιο με κοινή συναίνεση και να αρχίσουν διεκδικητικοί αγώνες για τα παρακρατηθέντα από την κυβέρνηση έσοδα από τους θεσμοθετημένους, υπέρ της Αυτοδιοίκησης, πόρους. Ο προϋπολογισμός τελικά ψηφίστηκε μόνο από τους συμβούλους της πλειοψηφίας και καταψηφίστηκε από τους συμβούλους των υπολοίπων παρατάξεων.

Ο Μ. Σπυριδάκης τόνισε ότι «ο προηγούμενος νομάρχης και η πλειοψηφία του για δύο 4ετίες, ως στελέχη πολιτικά του κυβερνώντος κόμματος, θεωρούσαν υποχρέωσή τους να ψηφίζουν και να δικαιολογούν ετεροκαθορισμένους προϋπολογισμούς και να παίρνουν φορομπηχτικές αντιλαϊκές αποφάσεις. Ο σημερινός νομάρχης όμως και οι συνεργάτες του φέρνουν για ψήφιση έναν προϋπολογισμό κατ' εικόνα των προηγούμενων αν και ο νομάρχης Π. Ψωμιάδης και το ψηφοδέλτιο του, προεκλογικά αλλά και στη συνέχεια, διαβεβαίωναν το λαό ότι κριτήριο και πυξίδα των αποφάσεων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης θα είναι το συμφέρον και η λύση των προβλημάτων του λαού. Μάλιστα, θα συγκρούονταν, έλεγαν, με τις πολιτικές και την κυβέρνηση αν δεν άλλαζαν στάση απέναντι στη "Μητρόπολη των Βαλκανίων"».

Ο Μ. Σπυριδάκης πρόσθεσε ότι οι νομαρχιακοί σύμβουλοι που ακολουθώντας την πρόταση του νομάρχη υπερψηφίζουν τον προϋπολογισμό, γίνονται συνυπεύθυνοι στην υποβάθμιση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ