Παρασκευή 3 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αποδέχεται συνάντηση ο πατριάρχης

«Διατεθειμένος να δεχτεί, ευχαρίστως», τη συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο είναι ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος. Αυτό, δήλωσε χτες ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ελλάδα μητροπολίτης Περγάμου, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Κ. Καραμανλή, στο πλαίσιο συναντήσεων με πολιτικούς, για το επίμαχο θέμα του ελέγχου των μητροπόλεων των λεγόμενων «νέων χωρών».

Η «απάντηση» έρχεται μετά την επιστολή - πρόσκληση του αρχιεπισκόπου για συνάντηση και «τις διεργασίες» που γίνονται για το θέμα. Το «εύρος» των διεργασιών, μάλλον, επιβεβαιώνει και η εισήγηση του αρχιεπισκόπου στην προχτεσινή πρώτη μέρα συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου. Παρά τις επισημάνσεις της εισήγησης «για αδιαφορία αν όχι άρνηση», της κυβέρνησης στα αιτήματα της Εκκλησίας για την επέκτασή της, σε ...επιχειρηματικούς κερδοφόρους τομείς, φαίνεται ότι υπολογίζει στη «βοήθεια» των κυβερνώντων.

Χτες συνεχίστηκε, για δεύτερη μέρα, η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου. Συζητήθηκε η θέση της Εκκλησίας για την ευθανασία, την οποία αρνείται. Μεταξύ των συμπερασμάτων, υπογραμμίζεται ότι «η εφαρμογή της ευθανασίας παρέχει εξουσίες στους ιατρούς και τους συγγενείς πέραν αυτών που τους ανήκουν, καίρια τραυματίζει τις σχέσεις ιατρού - ασθενούς, αλλοιώνει την αξία της ανθρώπινης ζωής ως ύψιστου αγαθού, θα μπορούσε να εξελιχτεί σε απειλή της ζωής των ασθενών, που αδυνατούν ν' ανταποκριθούν οικονομικά στις απαιτήσεις της θεραπείας και νοσηλείας τους και ευνοεί την καλλιέργεια μιας ρατσιστικής και ευγονικής λογικής, σύμφωνα με την οποία προτιμώνται οι υγιείς, οι νέοι, οι ευκατάστατοι και οι πετυχημένοι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ