Παρασκευή 3 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΑΣΤΕΣ
Στάσεις εργασίας για το μισθολογικό

Σε ανοιχτή ρήξη έρχονται οι δικαστές και εισαγγελείς με την κυβέρνηση με σημείο τριβής τα μισθολογικά τους. Την προσεχή Πέμπτη οι δικαστικοί λειτουργοί προχωρούν σε δίωρη διακοπή των συνεδριάσεων των δικαστηρίων (12.30 - 14.30), ενώ την ίδια στιγμή θα πραγματοποιήσουν και πανδικαστική συγκέντρωση στο κτίριο 9 του Πρωτοδικείου Αθηνών (πρώην Σχολή Ευελπίδων). Σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση από την κυβέρνηση στα αιτήματά τους θα συνεχίσουν τις διακοπές των συνεδριάσεων σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Η απόφαση αυτή ελήφθη κατά τη χτεσινή έκτακτη σύσκεψη των διοικητικών συμβουλίων όλων των διοικητικών ενώσεων (Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, Ενωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου Επικρατείας, Ενωση Διοικητικών Δικαστών, Ενωσης Εισαγγελέων και Ενωσης Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου).

Επίσης, αποφάσισαν να ζητήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη και τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Σε χτεσινή ανακοίνωσή τους οι πέντε δικαστικές ενώσεις αναφέρουν ότι οι αυξήσεις που ανήγγειλε ο υπουργός για τους δικαστές δεν ικανοποιούν τον κλάδο τους και «δεν κινούνται προς την αποκατάσταση της μισθολογικής μεταχείρισης των δικαστών στα επίπεδα που επιβάλλει το Σύνταγμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ