Παρασκευή 3 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
Μονά - ζυγά στον Ολυμπιακό Δακτύλιο

Eurokinissi

Σε κυκλοφοριακή καραντίνα πρόκειται να μπουν τα ΙΧ αυτοκίνητα στην Αθήνα, όχι μόνο κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, αλλά για έξι ολόκληρους μήνες, σύμφωνα με τα μέτρα που μελετά να εφαρμόσει η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν σε διεθνές συνέδριο για τη λειτουργία των μετρό, που διεξάγεται στην Αθήνα, η κυβέρνηση προτίθεται να εφαρμόσει τα μονά - ζυγά, κατά μήκος ολόκληρου του «Ολυμπιακού δακτυλίου», στον οποίο περιλαμβάνονται ουσιαστικά όλοι οι μεγάλοι λεωφόροι του Λεκανοπεδίου Αττικής. Για παράδειγμα οι λεωφόροι Κηφισού, Ποσειδώνος, Κηφισίας, Συγγρού, Καλλιρρόης, Βασ. Κωνσταντίνου, Βασ. Σοφίας, τμήμα της Αττικής οδού.

Το μέτρο αυτό θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τον Απρίλη του 2004, ώστε να δοκιμαστεί η ροή των νέων οδικών αξόνων που θα τεθούν στην κυκλοφορία. Παράλληλα, η κίνηση θα γίνεται ακόμη πιο δύσκολη, αφού στη μια λωρίδα κυκλοφορίας του «Ολυμπιακού δακτυλίου» θα επιτρέπεται να κυκλοφορούν μόνο τα μέλη της «ολυμπιακής οικογένειας» και τα λεωφορεία - εξπρές του ΟΑΣΑ.

Κανείς μάλιστα δε θα μπορεί να παραβιάσει τα μέτρα αυτά, καθώς το ΥΠΕΧΩΔΕ ανακοίνωσε χτες ότι άρχισε να εφαρμόζει πρόγραμμα ηλεκτρονικής διαχείρισης της κυκλοφορίας και για το λόγο αυτό θα εγκαταστήσει 210 κάμερες σε επίκαιρα σημεία των οδικών αξόνων από την Κηφισιά και την Παιανία, μέχρι την Παραλιακή και από το Δαφνί και τον Πειραιά μέχρι τις λεωφόρους Αλίμου - Καρέα - Κατεχάκη και τη Βουλιαγμένη.

Οπως υπολογίζουν οι αρμόδιοι, με τα μέτρα αυτά - και με την αστυνομοκρατία που θα κυριαρχήσει το διάστημα αυτό - η κυκλοφορία με ΙΧ θα περιοριστεί στο 5% μόλις των μετακινήσεων στην πρωτεύουσα, ενώ το υπόλοιπο 95% για να μετακινηθεί θα πρέπει να παίρνει τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Το θέμα βέβαια είναι αν αυτά θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στην αυξημένη κίνηση, ακόμη και αν - όπως μελετάται - τις μέρες των Ολυμπιακών Αγώνων το μετρό και οι ΗΣΑΠ λειτουργούν σε 24ωρη βάση ή προστεθούν άλλοι 20 λεωφορειόδρομοι.

Τέλος, ανακοινώθηκε ότι στο πλαίσιο των μέτρων για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων θα γίνει προμήθεια 45.000 από ασφυξιογόνους μάσκες που θα τοποθετηθούν στα βαγόνια του μετρό, αλλά και 15 μηχανήματα ανίχνευσης εκρηκτικών που θα τοποθετηθούν στους σταθμούς του μετρό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ