Κυριακή 5 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ενίσχυση του ΚΚΕ σημαντική κατάκτηση για τον ίδιο το λαό!

Αύριο, Δευτέρα, στις 6 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «Παρκ», η εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ

Την κορύφωση και συγχρόνως το έναυσμα για την έναρξη ενός ακόμα πιο πλατιού διαλόγου με τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, ενόψει και των εκλογών, για το πώς καλύτερα θα εκφραστεί και θα καταστεί αποτελεσματικότερη η συσπείρωση και η συνεργασία ριζοσπαστικών δυνάμεων, δυνάμεων που δε συμβιβάζονται και απορρίπτουν τα κελεύσματα υποταγής, που προσβλέπουν σε ουσιαστικές αλλαγές προς όφελος του λαού, συνιστά η πλατιά εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ, αύριο, Δευτέρα, στις 6 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Παρκ» (Λ. Αλεξάνδρας 10), με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Με αφορμή την εκδήλωση και την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση μιλήσαμε με τον Θόδωρο Τζιαντζή, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος τονίζει πως παρότι «καιρό τώρα πολλοί μιλούν για τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας, για τις αλλαγές που συντελούνται στον κόσμο και στη ζωή μας, μέσα όμως στους εργαζόμενους, στα λαϊκά στρώματα, κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι οι ταξικές αντιθέσεις, που χρόνια τώρα χαράζουν το κορμί της κοινωνίας μας, επουλώθηκαν στο παραμικρό. Το αντίθετο. Ολα φωνάζουν και δείχνουν ότι η επίθεση στα δικαιώματα και στις ανάγκες των εργαζομένων καλπάζει».

Παρ' όλη την όξυνση των λαϊκών προβλημάτων, σημειώνει, ενόψει των εκλογών «βλέπουμε πάλι το εμπόριο της ελπίδας να φουντώνει. Για άλλη μια φορά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σαν καλοί εργολάβοι, επιχειρούν να προβάλουν τη γνωστή φθαρμένη πραμάτεια τους τυλιγμένη στο γυαλιστερό χαρτί του "νέου" και της "ελπίδας". Τίποτα πιο ψεύτικο και υποκριτικό. Ασφαλώς με τον "παλιό γάιδαρο καινούρια περπατησιά δε γίνεται"». Οπως τονίζει, «η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δοκιμάστηκε, όχι στα λόγια, στην πράξη. Είναι τα προκεχωρημένα φυλάκια, οι βασικοί εκπρόσωποι της πλουτοκρατίας. Αυτοί έχουν κάθε λόγο να αναγορεύουν την πολιτική τους σε μονόδρομο, να συνιστούν στο λαό σαν ελπίδα τη συναίνεση και την υποταγή. Ο "ρεαλιστικός" δρόμος της εναλλαγής πότε ΠΑΣΟΚ πότε ΝΔ αποδείχτηκε καιρό τώρα οδυνηρά αδιέξοδος όλο και πιο επικίνδυνος για τους όρους ζωής του λαού».

Συγχρόνως, σημειώνει πως ούτε οι «εύκολες», εκσυγχρονιστικές λύσεις που προβάλλονται, οι ισχυρισμοί περί «φιλολαϊκών» διορθώσεων της ΕΕ, του ΝΑΤΟ κλπ., συνιστούν διέξοδο μια και «αποδείχτηκαν στη χώρα μας και διεθνώς αυταπάτες και καταλήγουν να είναι μια ακόμα φωνή προς όφελος των μονοπωλίων».

«Το πάτημα σε δύο βάρκες - συνεχίζει - ασφαλώς και δεν αποτελεί λύση. Για το λαό εύκολη λύση δεν υπάρχει. Διέξοδος δεν υπάρχει χωρίς σταθερή ουσιαστική αντίθεση με τα μονοπωλιακά συμφέροντα του ιμπεριαλισμού. Χωρίς ριζικές αλλαγές και ανατροπές στους πολιτικούς συσχετισμούς, στο ζήτημα της διακυβέρνησης και της εξουσίας. Σ' αυτές τις εκλογές φιλοδοξία μας είναι να δυναμώσει το ΚΚΕ ως εγγύηση μιας τέτοιας πορείας με το λαό δημιουργό».

Συνοψίζοντας τους στόχους του ΚΚΕ ο Θ. Τζιαντζής υπογραμμίζει: «Σήμερα το ΚΚΕ πρωτοστατεί για να χτυπηθεί η μοιρολατρία και ο συμβιβασμός, για να βγει δυναμικά ο λαός στο προσκήνιο της κοινωνικής και πολιτικής ζωής με βάση τις ανάγκες του. Με πίστη στις δυνάμεις του, χειραφετημένος από τα ψεύτικα διλήμματα της πλουτοκρατίας. Σήμερα το ΚΚΕ πρωτοστατεί και σηκώνει το βάρος για τη λαϊκή συσπείρωση, για τη συγκρότηση του Λαϊκού Μετώπου, για τη συμπαράταξη όλων εκείνων να αναμετρηθούν ουσιαστικά με τους μονόδρομους του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Οπως πάντα σε δύσκολους καιρούς έτσι και σήμερα το ΚΚΕ αναδεικνύεται στο προκεχωρημένο φυλάκιο για να δημιουργηθεί το αντίπαλο δέος, για να εμποδιστεί και στην πορεία να ανατραπεί η επικίνδυνη σημερινή κατάσταση».

«Σ' αυτή τη βάση - επισημαίνει - καταγράφεται και ο αναντικατάστατος ρόλος του ΚΚΕ σήμερα και η εκλογική του ενίσχυση πιστεύουμε ότι θα είναι μια σημαντική κατάκτηση πρώτα απ' όλα για τον ίδιο το λαό. Η αποφασιστική ενίσχυση σε αυτές τις εκλογές των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ είναι το κλειδί για θετικές εξελίξεις. Η επίτευξη αυτού του στόχου δεν είναι μια στενή κομματική υπόθεση και θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό από τη συστράτευση, το εύρος και τη δυναμική της συσπείρωσης και της συνεργασίας των ριζοσπαστικών δυνάμεων που θα εκφραστεί και στα ψηφοδέλτια, από την υποστήριξη που θα έχουν αυτά από τους εργαζόμενους και από τους ανθρώπους της διανόησης, της τέχνης και της επιστήμης».

Αυτή άλλωστε είναι και η βάση συζήτησης, διαλόγου με το λαό, με όσους το ΚΚΕ συμπορεύτηκε στους αγώνες, με όσους δε σκύβουν το κεφάλι απέναντι στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα. «Και ασφαλώς - καταλήγει ο Θ. Τζιαντζής - θέλουμε κάθε παρατήρηση και κριτική που μας βοηθά να γινόμαστε πιο μαχητικοί, πιο ικανοί, αποτελεσματικοί για το παρόν και το μέλλον του λαού μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ