Κυριακή 5 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θα μας βρίσκουν μπροστά τους

Την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και την παραπομπή των εφτά στελεχών του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος έχουν καταγγείλει μέχρι σήμερα πλήθος συνδικαλιστικών οργανώσεων, διατυπώνοντας την απαίτηση να σταματήσουν αμέσως οι διώξεις. Ταυτόχρονα, καλούν τους εργαζόμενους στην αυριανή συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια, στην Ευελπίδων, στις 11 το πρωί.

«Οι κατηγορίες ενάντια στους εφτά συνδικαλιστές στρέφονται συνολικά ενάντια στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και φανερώνουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει τη δημόσια ζωή, να αφαιρέσει τα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού γενικότερα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας.

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας-Ιματισμού-Δέρματος υπογραμμίζει: «Καμιά αντιδραστική κρατική εξουσία δεν μπορεί να εμποδίσει τις ζωντανές ταξικές δυνάμεις του εργατικού κινήματος, το ΠΑΜΕ, να αξιοποιούν κάθε μορφή πάλης, που θα βοηθά το κίνημα και την εργατική τάξη να ξεσηκώνεται».

Η Ομοσπονδία Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδος (ΟΣΝΙΕ) σημειώνει: «Οσες δίκες και να κάνουν θα μας βρίσκουν μπροστά τους στον αγώνα για διεκδικήσεις, για καλύτερη ζωή, στον αγώνα για τη συσπείρωση και άλλων εργαζομένων στο μετερίζι της διεκδίκησης και όχι της ηττοπάθειας και του συμβιβασμού».

«Εχουμε υποχρέωση να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, γι' αυτό είμαστε αποφασισμένοι να αποκρούσουμε μαζικά τέτοιου είδους επιθέσεις», υπογραμμίζει η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος-Ακροάματος σημειώνει: «Ενώνουμε τη φωνή μας με τους άλλους εργαζόμενους και ζητάμε να σταματήσει αμέσως η δίωξη».

«Δεν είναι τυχαία η επιλογή των συγκεκριμένων συνδικαλιστών, οι οποίοι, μαζί με δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, δε στρογγυλοκάθισαν στα τραπέζια του ψευτοδιαλόγου», τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών.

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) υπογραμμίζει πως «η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης βλάπτει σοβαρά τα δικαιώματά μας» και καλεί τις γυναίκες στη συγκέντρωση τη Δευτέρα έξω από τα δικαστήρια.

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο αναφέρει: «Θα υπερασπιστούμε μαχητικά το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα και τα συνδικαλιστικά τους στελέχη, που μπήκαν στην πρώτη γραμμή των αγώνων, που παλεύουν με συνέπεια στη γραμμή της ταξικής πάλης».

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λάρισας αναφέρει ότι η ποινικοποίηση των αγώνων «είναι αποτέλεσμα του μονόδρομου, του Μάαστριχτ, της ΟΝΕ και της ολόπλευρης στήριξης στο μεγάλο κεφάλαιο για περισσότερα κέρδη».

«Η εργατική τάξη θα αντισταθεί και θα αντιπαλέψει αυτές τις τακτικές, γιατί δεν μπαίνει στο περιθώριο», επισημαίνει το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Ακόμα ανακοινώσεις καταδίκης της ποινικοποίησης των αγώνων έχουν εκδώσει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Σωματείο Εργαζομένων ΦΑΓΕ ΑΕ, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Συνδικάτο Μετάλλου «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π/Ε Ηλιούπολης, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού-Τουρισμού Αθηνών, το Συντονιστικό ΟΤΑ Αττικής, το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής, η ΠΕΜΕΝ, ο «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» κ.ά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας θα πάρουν αγωνιστική - απεργιακή απάντηση (2019-09-03 00:00:00.0)
Μεγαλώνει η κατακραυγή (2010-06-03 00:00:00.0)
Ακούραστος μαχητής για τα δίκαια της εργατικής τάξης (2005-05-26 00:00:00.0)
Ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση (2003-09-23 00:00:00.0)
Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τις εργάτριες της «Σίσσερ - Πάλκο» (2003-05-13 00:00:00.0)
Μαχητικά στην απεργία (2000-11-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ