Τρίτη 23 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση

Ανακοινώσεις για την καταδίκη του Γ. Πάσουλα, εξέδωσαν το ΠΑΜΕ και η Ομοσπονδία Οικοδόμων

«Η καταδίκη αυτή είναι συνέχεια άλλων διώξεων ενάντια στο λαϊκό κίνημα και στους αγώνες των εργαζομένων και εντάσσεται στην οργανωμένη και συντονισμένη προσπάθεια της κυβέρνησης, της ΕΕ και των εργοδοτών να καταπατήσουν κάθε δικαίωμα της εργατικής τάξης στην οργάνωση και συμμετοχή της στους αγώνες», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

Τονίζει δε ότι οι εμπνευστές της, κυβέρνηση και μηχανισμοί του κράτους έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, για να συνεχιστεί ανεμπόδιστα η αντεργατική πολιτική κυβέρνησης και βιομηχάνων. Το ΠΑΜΕ καλεί όλα τα Συνδικάτα να καταδικάσουν τα συνεχιζόμενα φαινόμενα αυταρχισμού, περιορισμού της συνδικαλιστικής δράσης και την ποινικοποίηση των εργατικών και λαϊκών αγώνων.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων

«Η απόφαση του δικαστηρίου», σημειώνει στην καταγγελία της η Ομοσπονδία Οικοδόμων «ένα πράγμα δείχνει, ότι σκοπός τους είναι να μας γυρίσουν σε καταδικασμένες μεθόδους και εποχές. Επιβραβεύει το χαφιεδισμό της Ασφάλειας και μας γυρνάει στις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας του τόπου μας. Εχει στόχο να εκφοβίσει όσους παλεύουν και αντιστέκονται στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, όσους παλεύουν ενάντια στη δικτατορία του κεφαλαίου».

Υπογραμμίζει ότι η απόφαση του δικαστηρίου θέλει να στείλει μήνυμα σε όσους δε σκύβουν το κεφάλι. «Μάταιος κόπος, η δική μας απάντηση είναι μία: Αγώνας ταξικός, ανειρήνευτος, ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων».

Καλεί, επίσης, τους οικοδόμους να δυναμώσουν τον αγώνα, την πάλη τους, τα συνδικάτα, τις γραμμές του ΠΑΜΕ, να δυναμώσουν τη γραμμή της αντίστασης και ανατροπής. «Αυτό το δρόμο ο κλάδος θα τον βαδίσει με ψηλά το κεφάλι, διαψεύδοντας όσους πιστεύουν ότι μπορούν με καταδικασμένες μεθόδους να βάλουν φρένο στο οικοδομικό και γενικά το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ