Τρίτη 23 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέος γγ στο ΝΑΤΟ

Ο επόμενος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, όπως ανακοινώθηκε χτες στις Βρυξέλλες, θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας Γιαπ Ντε Χοπ Σχέφερ.

Ο Σχέφερ θα διαδεχτεί τον νυν γγ της Ατλαντικής Συμμαχίας Βρετανό Τζορτζ Ρόμπερτσον, η τετραετής θητεία του οποίου λήγει το Δεκέμβρη.

Ο αναμενόμενος διορισμός του στη θέση του Γενικού Γραμματέα έγινε έπειτα από σύνοδο των μονίμων αντιπροσώπων των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ στους κόλπους του Συμβουλίου της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Ακόμη, δεν έχει οριστεί η ημερομηνία, κατά την οποία ο 55χρονος υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας θα αναλάβει τα καθήκοντά του στο διεθνή Οργανισμό, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του ΝΑΤΟ που εκδόθηκε μετά τη σύνοδο, αλλά σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε νωρίτερα εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, ο Σχέφερ αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα σε τρεις μήνες.

«Με μεγάλη χαρά χαιρετίζω την απόφαση αυτή», αναφέρει ο Ρόμπερτσον σε ανακοίνωσή του, επισημαίνοντας ότι ο Ντε Χοπ Σχέφερ έχει υπηρετήσει στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ ως διπλωμάτης.

Ο γεννηθείς στις 3 Απριλίου του 1948 στο Αμστερνταμ Ολλανδός υπουργός έχει διατελέσει επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Ολλανδίας και τέσσερις φορές γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών της Ολλανδίας προτού αναλάβει ο ίδιος επικεφαλής της διπλωματίας της χώρας του, τον Ιούλη του 2002.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ