Τρίτη 23 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δραστηριοποιούνται υπέρ της απλής αναλογικής

Αυξάνονται καθημερινά οι υποστηρικτές του αιτήματος για την καθιέρωση της απλής αναλογικής, ως πάγιου εκλογικού συστήματος, για όλες τις αναμετρήσεις. Συσκέψεις και εκδηλώσεις - για την προώθηση του αιτήματος - γίνονται σε όλη τη χώρα, ως απάντηση στις κυβερνητικές προθέσεις να φέρει νέο εκλογικό νόμο, πάντα στο πλαίσιο της ενισχυμένης αναλογικής και των πλαστών κοινοβουλευτικών πλειοψηφιών.

Σ' αυτό το πλαίσιο, η προσωρινή επιτροπή εκπροσώπων φορέων και προσωπικοτήτων Κέρκυρας καλεί τους μαζικούς φορείς της περιοχής σε σύσκεψη για το ζήτημα αύριο Τετάρτη, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.

Εξάλλου, σε σύσκεψη του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, το ΠΑΜΕ έθεσε το θέμα προς συζήτηση και το Σώμα κατά πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ της απλής και ανόθευτης αναλογικής. Μειοψήφησαν τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ.

Ανάλογη θέση πήρε και το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ. Μάλιστα, στην απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας, τονίζεται ότι ο προτεινόμενος από την κυβέρνηση νέος εκλογικός νόμος είναι καλπονοθευτικός. Καλεί δε την κυβέρνηση να αφήσει την τακτική των «διαλόγων» και της παραπλάνησης του λαού.

Τέλος, υπέρ της καθιέρωσης της απλής αναλογικής τάσσονται - όπως σημειώνεται σε ανακοίνωσή τους - οι Συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΕΛΤΑ - ΤΑΕ - ΟΤΑ - Δημοσίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ