Κυριακή 5 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πατριδογνωμόνιο
Νεοταξίτικος κυνισμός

Είναι παραπάνω από προφανές πλέον, σύντροφοι, πως η Νέα Τάξη Πραγμάτων, που μας κυβερνά, δυστυχώς με την ανοχή, την παγίδευση και βεβαίως την ψήφο μας, διαφοροποιεί τώρα τελευταία τον απεχθή κυνισμό της. Τον έχει προβιβάσει σε «σκυλάδικη αυθεντία». Και στη μητρόπολή του τις ΗΠΑ, αλλά και στις επαρχίες του, όπως η Ελλάδα.

Για παράδειγμα, η ...ανοικοδόμηση και εκμετάλλευση του Ιράκ και του λαού του ανατίθεται τώρα σε μια «εταιρία» φανερής ιδιοκτησίας της οικογένειας Μπους και της παρέας τους, νεότευκτη και πέρα των γνωστών που κυριαρχούν στον καπιταλιστικό κόσμο από την εποχή του New Deal. Ψάρεψα την είδηση στα ψιλά ξένης εφημερίδας και στο Ιντερνετ βρήκα νεοταξίτικους «παπάδες».

Η εταιρία διαφημίζει τις υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει σε πρόθυμους επενδυτές στο Ιράκ. Μεταξύ αυτών και «ασφάλεια επιπέδου μυστικών υπηρεσιών προς κάλυψη επιχειρηματικών κωδίκων»! Πώς τα καταφέρνει; Μα, έχει για πρόεδρο, διευθυντή, συμβούλους και στελέχη, όλη τη CIA, το μικρό Λευκό Οίκο και τα δεξιά κι αριστερά χέρια του πατέρα και του γιου Μπους, έναν συνεργάτη - υπουργό της Θάτσερ κι άλλα τέτοια πολιτικά λουλούδια, άνθη του κακού του διεθνούς καπιταλισμού. Κοινώς, η εταιρία διαφημίζεται ως «Λευκός Οίκος ΑΕ» με σκυλάδικη γκλαμουριά και βιογραφικά σύγχρονων Βοργία της παρακμής.

Στην Ελλάδα τώρα, που για τα ανωτέρω συμφέροντα ισοδυναμεί με ράντσο στο Τέξας ή τη Νεβάδα, οι ντόπιοι αρχικαουμπόηδες, κοστουμαρισμένοι νεόπλουτοι μικροαστοί που ψηφίστηκαν ως χορός στην τραγωδία της Σοφοκλέους και στην Κουλούρεια εκδοχή της Αριστοφάνειας Αγοράς, μιμούνται και το ύφος και κυρίως τις εταιρίες.

Αρκεί ν' ακούσει κανείς τον Χριστοδουλάκη να καυχιέται για τον προϋπολογισμό του, λες και πρόκειται για το τεφτέρι των οικιακών του επενδύσεων. «Προτιμώ λίγο έλλειμμα προκειμένου να αναπτυχθούν οι νεοβιομήχανοι φίλοι μου... Κάτι είναι κι αυτό (σ.σ. σε μια βαθιά ταξική, οικονομία σκληρού φιλελευθερισμού)», κορδώνεται «που είμαστε προτελευταίοι με τους Πορτογάλους τελευταίους». Η... κατάταξη του σκληρά δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού γίνεται βεβαίως στα πλαίσια, τα μέτρα και τα σταθμά της ΕΕ, που αγωνίζεται με νύχια και με δόντια να φτάσει τις ΗΠΑ.

Οι Αμερικανοί «σκυλάδες» της Νέας Τάξης διαφημίζουν πόσα θα βγάλουν οι επενδυτές - δουλέμποροι από το Ιράκ κι άλλες άτακτες χώρες. Οι ιθαγενείς μιμητές τους διαφημίζουν την υποδούλωση του λαού, που τους επέτρεψε να κυβερνούν τις τύχες του ως πολιτική αναδιανομής της φτώχειας.

Σύντροφοι, οι επερχόμενοι σωτήρες της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπόσχονται λίγο καλύτερη δουλεία κι ότι δε θα κόψουν τα επιδόματα κηδείας των εργαζομένων στα καπιταλιστικά κάτεργα.

Από δίπλα στους «σκυλάδες» της Νέας Τάξης, όπως πάντα στην Αυλή των βεζίρηδων, συχνάζουν και ψωμίζονται κι οι γελωτοποιοί. Στις μέρες μας δηλαδή, αυτοί που το παίζουν εκτός από φόρουμ παρτίδα αριστεροί και αντικουβανοί... Οσο πιο πολύ φοβούνται τα αφεντικά, τόσο πιο ακραία τα ιδεολογικά ακροβατικά. Τι στιλ!

ΥΓ: Είναι προφανές ότι ο όρος «σκυλάδες» δεν αφορά στους σκύλους, αλλά σε δίποδα θεριά της τσέπης. Γαβ!


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ράις: Δεν τίθεται θέμα «νέας στρατηγικής» (2006-11-16 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2005-12-22 00:00:00.0)
Ακόμα ψάχνεις (2005-02-02 00:00:00.0)
Ο... μικροεταίρος (2003-09-21 00:00:00.0)
Η 11η Σεπτέμβρη (2003-03-19 00:00:00.0)
... στην κυβέρνηση Μπους (2002-07-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ