Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Το φασιστόμουτρο
Το φασιστόμουτρο
Ο Ερίκ Καντονά
Ο Ερίκ Καντονά

Από τη μια μεριά το φασιστόμουτρο, με το οποίο είχε ασχοληθεί και πριν λίγες μέρες η στήλη, ο ποδοσφαιριστής της ιταλικής Λάτσιο, Πάολο ντι Κάνιο, που συνεχίζει να απευθύνεται στους οπαδούς της ομάδας του με άψογο ναζιστικό χαιρετισμό, διαφημίζοντας το φασισμό στα γήπεδα της ΕΕ (η οποία την ίδια ώρα κατασκευάζει αντικομμουνιστικά μνημόνια και «καταδίκες των κομμουνιστικών καθεστώτων»...).

*

Από την άλλη, ένας από τους «θρύλους» της νεότερης γενιάς των Γάλλων ποδοσφαιριστών, ο Ερικ Καντονά, που μιλώντας για την πολιτική κατάσταση στη χώρα του, περιέγραψε με αυθεντικό τρόπο τα πράγματα: «Ο Σαρκοζί είναι ο Λεπέν με μάσκα», δήλωσε...

*

Ο Εδουάρδο Γκαλεάνο, ο περίφημος Ουρουγουανός συγγραφέας έχει μιλήσει στο σχετικό βιβλίο του για «Τα χίλια πρόσωπα του ποδοσφαίρου». Τα παραπάνω είναι δυο από αυτά τα πρόσωπα. Είναι προφανές ποιο πρόσωπο αντιστοιχεί στη μαφία που κυβερνάει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο για να το χρησιμοποιεί σαν «αφιόνι» και σαν «όπιο του λαού». Και είναι προφανές ποιο πρόσωπο είναι αυτό που αντανακλά τα πραγματικά χαρακτηριστικά του ποδοσφαίρου, ως το λαϊκότερο και το δημοκρατικότερο των παιχνιδιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ