Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΠΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΗΤΗΣΕΣ

ΜΑ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΟΝΕ: «Τι λέει στην πραγματικότητα ο ΣΕΒ; Οτι δεν μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στη διεθνή αγορά και ότι για να δημιουργήσουμε νέες θέσεις απασχόλησης θα πρέπει να αντιγράψουμε τα μοντέλα φθηνής εργασίας και να περικόψουμε τους μισθούς για τους ανέργους σε προβληματικούς κλάδους, αλλά και για τους άνεργους πτυχιούχους! Η Ελλάδα, δηλαδή, κατάφερε να ενταχθεί στην ΟΝΕ και στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης μόνο και μόνο για να μετατρέψει τους εργαζόμενους σε "μετανάστες" στην ίδια τους τη χώρα!» (από το κύριο άρθρο στα «ΝΕΑ»).

ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ: «Η περίπτωση του ΣΕΒ υπενθυμίζει με χαρακτηριστικό τρόπο την απόσταση της κυβέρνησης Καραμανλή από το μεγάλο κεφάλαιο. Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει και δεν μπορεί να αποκτήσει πραγματικούς φίλους - εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου, γιατί δεν της το επιτρέπει η πολιτική της νοοτροπία και πρακτική» (από το κύριο άρθρο στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΛΑΘΡΟΧΕΙΡΙΑ, ΕΠΙΕΙΚΩΣ...: «Τα παλιά δόγματα, οι σταθερές και οι βεβαιότητες του παρελθόντος δεν ισχύουν πια. Σήμερα στην Ευρώπη συγκρούονται δύο ρεύματα (...) στο δεύτερο, επικεφαλής είναι χώρες που επιζητούν την εγκατάλειψη του παραδοσιακού ευρωπαϊκού μοντέλου ως ξεπερασμένου. Η σχολή αυτή ζητάει γρήγορα αποτελέσματα, ευελιξία, αύξηση παραγωγικότητας. Ειδικώς οι νέες χώρες θέλουν να τρέξουν, να καλπάσουν, για να κερδίσουν τα χρόνια που έχασαν εγκλωβισμένες στον υπαρκτό σοσιαλισμό. Ας μη νομίσουμε ότι αυτό το δίλημμα δε μας αφορά. Είναι ήδη στην πόρτα μας. Μπορεί πολλοί στην Ελλάδα να μισούν την ανταγωνιστικότητα. Στην Ανατολή της Ευρώπης όμως οι παλιοί πένητες την αγαπούν αυτή τη λέξη» (ο Μ. Κοττάκης στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΑΦΗΣΕ ΣΧΟΛΗ ΠΙΣΩ ΤΟΥ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ: «Η επίθεση είναι ολομέτωπη και μοιάζει - γιατί όχι - συντονισμένη. Κυβέρνηση και βιομήχανοι έχουν καταλήξει στην άποψη ότι η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας θα διασφαλιστεί με τη συρρίκνωση του εισοδήματος και την κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Κι αυτή τη λογική προωθούν με κάθε τρόπο. Μετά τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, έρχεται και η σειρά του ιδιωτικού» (από το κύριο άρθρο στο «ΕΘΝΟΣ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ