Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
Οχι στο «Μεγάλο Αδελφό»

Motion Team

Πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας στα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ενωσης για συρρίκνωση των ατομικών δικαιωμάτων και για το «φακέλωμα» των κάθε είδους επικοινωνιών (από κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μέχρι τηλεδιασκέψεις και επιστολές). Τα «πυρά» του νομικού κόσμου της χώρας μας δέχεται πλέον ανοιχτά η θεσμοθέτηση μέτρων που παραβιάζουν το απόρρητο των επικοινωνιών και επεκτείνουν τα πλοκάμια του «Μεγάλου Αδελφού».

Με ανακοίνωσή της η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδας εξέφρασε χτες τη διαμαρτυρία και την ανησυχία της για τα τεκταινόμενα στην ΕΕ και τις επιπτώσεις για τους λαούς. Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Με αφορμή τα δημοσιεύματα και πληροφορίες για θεσμοθέτηση μέτρων που παραβιάζουν το απόρρητο των επικοινωνιών - σύμφωνα με σχετική οδηγία της Ευρωπαϊκής Ενωσης - το ΔΣ της Ενωσης Εισαγγελέων εκφράζει την ιδιαίτερη ανησυχία του για τη διαρκώς εντεινόμενη τάση περιορισμού των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών υπό το βάρος της πάταξης της εγκληματικότητας και μάλιστα της τρομοκρατίας.

Επισημαίνουμε ειδικότερα, ότι το απαραβίαστο της ιδιωτικής ζωής των πολιτών αποτελεί ύψιστο ατομικό δικαίωμα και η διαφύλαξή του συνιστά θεμελιώδη υποχρέωση για κάθε σύγχρονο δημοκρατικό κράτος. Κατά συνέπεια, η όποια περιστολή του δικαιώματος αυτού θα πρέπει να γίνεται όλως εξαιρετικά σε απολύτως συγκεκριμένες περιπτώσεις και πάντοτε με τις εγγυήσεις της αρμόδιας δικαστικής αρχής».

Το «ευρωφακέλωμα» έχει καταδικάσει πρόσφατα και η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ