Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πρωτοβουλίες και δράσεις κατά του αντικομμουνιστικού μνημονίου

Σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών εναντίον του αντικομμουνιστικού μνημονίου της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης αποφάσισε το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κόμματος επισημαίνεται ότι:

Το αντικομμουνιστικό μνημόνιο που προωθείται για ψήφιση στο Συμβούλιο της Ευρώπης με τον τίτλο: «Για την ανάγκη διεθνούς καταδίκης των εγκλημάτων των ολοκληρωτικών κομμουνιστικών καθεστώτων», αποτελεί μια άκρως επικίνδυνη και αντιδραστική εξέλιξη που πρέπει να συναντήσει την αποφασιστική λαϊκή κατακραυγή.

Η ιμπεριαλιστική τρομοκρατία του αντικομμουνιστικού μνημονίου δε στρέφεται μόνο κατά των κομμουνιστών, δεν αφορά μόνο τους κομμουνιστές. Αφορά όλο το λαό, γιατί προχωρεί στην ποινικοποίηση της λαϊκής αγωνιστικής δράσης, της ταξικής πάλης. Βάζει στο στόχαστρο στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Το Πολιτικό Γραφείο αποφάσισε να προχωρήσει το ΚΚΕ σε μια σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών:

  • Αντιπροσωπεία της ΚΕ με επικεφαλής τη ΓΓ Αλέκα Παπαρήγα θα ζητήσει συνάντηση, το αμέσως επόμενο διάστημα, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και την πρόεδρο της Βουλής, για να τους ενημερώσει και να θέσει την ανάγκη καταδίκης του αντικομμουνιστικού μνημονίου.
  • Να ενημερώσει τα εκτός Ευρώπης Κομμουνιστικά Κόμματα.
  • Να επιδιώξει, σε συντονισμό με άλλα Κομμουνιστικά Κόμματα και διεθνείς προοδευτικές και αντιιμπεριαλιστικές οργανώσεις, την ανάπτυξη κοινών δράσεων και κινητοποιήσεων στις 24 Ιανουαρίου 2006, ημέρα που αρχίζει η σχετική συζήτηση στο Συμβούλιο της Ευρώπης.
  • Να οργανωθεί πλατιά καμπάνια ενημέρωσης του λαού και της νεολαίας για το κατάπτυστο περιεχόμενο και τους αντιδραστικούς στόχους του αντικομμουνιστικού μνημονίου.
  • Να προχωρήσει στην οργάνωση δραστηριοτήτων και διαδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα.
  • Να καλέσει τις οργανώσεις του λαϊκού κινήματος, τις επιστημονικές ενώσεις, τους ανθρώπους των γραμμάτων και της τέχνης να εκφράσουν την πολύμορφη και αποφασιστική καταδίκη τους στο μνημόνιο της νέας αντικομμουνιστικής υστερίας και τρομοκρατίας.
Το ΚΚ Σλοβακίας

Την αντίθεσή του στο αντικομμουνιστικό μνημόνιο, δηλώνει το ΚΚ Σλοβακίας. Ο Γιόζεφ Σεφτς, Πρόεδρος του ΚΚΣ, απέστειλε σχετική επιστολή διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενώ έδωσε και συνέντευξη Τύπου για το ίδιο θέμα στην Μπρατισλάβα. Το επόμενο διάστημα το ΚΚΣ θα προχωρήσει σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε βασικές πόλεις της χώρας.

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο κείμενο στηρίζεται σε ιδεολογικά ψέματα και μισές αλήθειες ενώ είναι απαράδεκτη η ταύτιση φασισμού - κομμουνισμού. Επίσης με έμφαση δηλώνεται ότι το ΚΚ Σλοβακίας θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις ιδέες του Μαρξισμού και να παλεύει για μια δίκαιη και ουσιαστικά δημοκρατική κοινωνία. Καταδικάζει τη συγκεκριμένη ενέργεια ως ανοιχτή επέμβαση κατά κυρίαρχων κρατών και ως ανοιχτή επίθεση σε όλα τα Κομμουνιστικά Κόμματα του κόσμου.

Τέλος, καλεί τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Ευρώπης να μην φέρει προς ψήφιση στην ολομέλεια το εν λόγω κείμενο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ